Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zoologija iz vrta

Neobičan obrat u hranidbenom lancu: žaba je progutala zmiju!

Zmija-zaba1
Foto: Ian Hamilton
1/5
10.01.2010.
u 11:26

Nepodnošljivi pjesmuljak Oskara i Slavice Cukretaš "Zmija i žaba" dobio demanti u samoj prirodi, u vrtu obiteljske kuće u sjevernoj Australiji

Nema novina u Australiji koje nisu objavile ove fotografije: žaba je pojela zmiju! Snimio ih je Ian Hamilton na travnjaku svoje okućnice u Mackayu, na krajnjem sjeveru Queenslanda. Golema zelena žaba nije rijetkost u vrtovima tropskih dijelova Australije, ali je nesvakidašnja neobičnost, ali se ipak događa, da će žaba, pa i po cijenu da se uguši, pokušati progutati zmiju!
- Na neobičan prizor upozorio me 18-godišnji unuk Brendan Helay, a ja sam pojurio po kameru. Prizor koji je prilično mučan trajao je punih 15 minuta. Žaba ju je uspjela progutati cijelu s repom - govori Ian Hamilton.
Bizaran obrat da žaba pojede zmiju i nije velika rijetkost. Veterinari su žabu identificirali u kao običnu australsku zelenu gatalinku (Litoria aurea) koja naraste i do 11 cm, a u gmazu su prepoznali neotrovnu smeđu penjačicu (Boiga irregularis). Ta vrsta se obično hrani mladuncima ptica ili njihovim jajima.

Komentara 2

DH
dalibor.hren
11:39 10.01.2010.

Kojeg li čuda? I Jaca je progutala Ivu...

Avatar punkufer
punkufer
11:48 10.01.2010.

Očito se žaba samo pravi važna pred drugom žabom (koja na 4. fotki zavidno i s divljenjem gleda ovu koja guta zmiju). Ha, ha...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije