Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Neobičan obrat u hranidbenom lancu: žaba je progutala zmiju!

Nepodnošljivi pjesmuljak Oskara i Slavice Cukretaš "Zmija i žaba" dobio demanti u samoj prirodi, u vrtu obiteljske kuće u sjevernoj Australiji
10. siječnja 2010. u 11:26 2 komentara 539 prikaza
Zmija-zaba1
Foto: Ian Hamilton
Pogledajte galeriju 1/5

Nema novina u Australiji koje nisu objavile ove fotografije: žaba je pojela zmiju! Snimio ih je Ian Hamilton na travnjaku svoje okućnice u Mackayu, na krajnjem sjeveru Queenslanda. Golema zelena žaba nije rijetkost u vrtovima tropskih dijelova Australije, ali je nesvakidašnja neobičnost, ali se ipak događa, da će žaba, pa i po cijenu da se uguši, pokušati progutati zmiju!
- Na neobičan prizor upozorio me 18-godišnji unuk Brendan Helay, a ja sam pojurio po kameru. Prizor koji je prilično mučan trajao je punih 15 minuta. Žaba ju je uspjela progutati cijelu s repom - govori Ian Hamilton.
Bizaran obrat da žaba pojede zmiju i nije velika rijetkost. Veterinari su žabu identificirali u kao običnu australsku zelenu gatalinku (Litoria aurea) koja naraste i do 11 cm, a u gmazu su prepoznali neotrovnu smeđu penjačicu (Boiga irregularis). Ta vrsta se obično hrani mladuncima ptica ili njihovim jajima.

vraćamo sat
Noćas počinje zimsko računanje vremena: Evo što se još mijenja
RIT Croatia
PROMO
Svakodnevno mjerimo razinu sigurnosti na našim kampusima
  • dalibor.hren:

    Kojeg li čuda? I Jaca je progutala Ivu...

  • Avatar punkufer
    punkufer:

    Očito se žaba samo pravi važna pred drugom žabom (koja na 4. fotki zavidno i s divljenjem gleda ovu koja guta zmiju). Ha, ha...