Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
01.09.2020. u 09:29

Pandemija izvlači iz naroda njegov karakter, često dobar, ali pokoji put i loš. Nažalost, narod individualaca sklon je razmišljanju: nemam virus, virus ne postoji

Negatora je uvijek bilo i time što negiraju nešto dobivaju svojih pet minuta na pozornici. Negirao se odlazak čovjeka na Mjesec, ali i holokaust unatoč postojanju konclogora. Negatore holokausta, kao i inače negatore, neće se uspjeti razuvjeriti te su takva nastojanja Sizifov posao. Isto tako neće se razuvjeriti negatore pandemije koronavirusa jer, prema njihovoj logici, ako ja nisam obolio, onda bolest COVID-19 ne postoji. Negirali su postojanje virusa britanski premijer Boris Johnson, pa je obolio, negirao je pa i svojim ponašanjem stvorio žarište u Zadru tenisač Novak Đoković pa je obolio, negirao je talijanski poduzetnik i vlasnik diskokluba na Sardiniji Flavio Briatore pa je obolio...

“Pandemija izvlači iz naroda njegov karakter, često dobar, ali pokoji puta i loš. Nažalost, narod individualaca sklon je razmišljanju: budući da nemam virus, virus ne postoji”, napisao je u listu Corriere della Sera u nedjelju Aldo Cazzullo odgovarajući na pismo čitatelja vezano uz koronavirus i donosi li vlada dobre ili loše odluke vezane uz sprečavanje širenja pandemije.

Na Costa Smerali na Sardiniji s Briatoreom je mali nogomet igrao i Siniša Mihajlović te je i on pozitivan na koronavirus. Mihajlović boluje od leukemije. Cazzullo dalje piše kako je solidaran s Mihajlovićem kada se bori protiv teške bolesti.

– Manje mi se svidio Mihajlović koji, kada su ga pitali za transparent s natpisom “Počast tigru Arkanu” koji su (na stadionu u Rimu dok je igrao u Laziju, op. a.) istakli ultranavijači Lazija kako bi mu odali počast, odgovorio: “Vi kažete da je Arkan bio zločinac. Ali meni nikad nije učinio ništa nažao.”

Taj primjer koji iznosi Cazzullo tipičan je za negatore. Arkan nije Mihajloviću učinio ništa loše, dakle nije zločinac. Hitler nije meni učinio ništa loše, dakle nije zločinac... Tipično je to razmišljanje negatora. Ako ja nisam vidio, ako ja nisam stradao, ako ja nisam obolio..., onda je to što govorite – neistina. Negatori su uvijek postojali i postojat će uvijek. Treba živjeti s njima kao s virusom.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar renac
renac
08:14 02.09.2020.

Kad je bio rat takvih kukavica ka ti je uvijek bilo,a sto je najzalosnije oni sad odredjuju kamo ide ova zemlje i btw jbla vas tzv corone

MK
mksdk
14:57 07.09.2020.

Klasični straw man, karikira se stajalište neistomišljenika kako bi se potom lupalo po iskrivljenij slici. Inače, "ali i holokaust unatoč postojanju konclogora", hollow hoax se ne negira radi negacije postojanja logora, nego zato što se je u njima (Treblinka II) lakše pronaći fosil morskog psa iz vremena kada je u Poljskoj bilo more, nego bilo kakav ostatak *** (VL ne dopušta objavu). Dakle, ne radi se o negaciji postojanja logora, nego negaciji tvrdnje da su to bili logori namjenjeni masovnom istrebljenju.

PE
penellopea15
15:05 01.09.2020.

Propagatorima virusa nitko ne brani da se zatvore u konc logore, dignu bodljikavu zicu oko sebe i zakopaju u jamu dva metra ispod zemlje. Ali to ne smiju raditi i drugim ljudima, stavljati svoje prljave sape na ljude oko sebe,e, pacati se u privatan zivot gradjana, usmrtiti ekonomiju u zemlji, terorizirati naciju, prijetiti smrcu svaki dan po medijima, i uhoditi gradjane i silovati psihu maloj djeci u zemlji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije