Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministarstvo upozorava:

'Ne krećite volontirati na poplavljena područja bez dogovora sa službama'

poplave
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
21.05.2014.
u 10:02

Pišu da cijene želju za volontiranjem na poplavljenim područjima, no i upozoravaju da je u ovakvim situacijama potrebna koordinacija sa službama na terenu.

Ministarstvo socijalne politike i mladih moli građane da se "ne upućuju na poplavljena područja s ciljem volontiranja, a da se prethodno nisu javili i svoj dolazak dogovorili s operativnim službama zaštite i spašavanja na lokalnoj razini".

Pišu da cijene želju za volontiranjem na poplavljenim područjima, no i upozoravaju da je u ovakvim situacijama potrebna koordinacija sa službama na terenu. "Iznimno cijenimo želju, solidarnost i spremnost građana na pružanje ovakve vrste pomoći, no obavještavamo sve građane da je volontiranje u kriznim situacijama poput ove aktivnost koja zahtijeva izniman oprez i koordinaciju volontera od  operativnih snaga zaštite i spašavanja na razini lokalne i područne (regionalne) samouprave", pišu iz Ministarstva.

Navode da se operativne snage zaštite i spašavanja na razini lokalne i područne (regionalne) samouprave se sastoje stožera zaštite i spašavanja, službi i postrojbi središnjih tijela državne uprave koja se zaštitom i spašavanjem bave u svojoj redovitoj djelatnosti, zapovjedništava i postrojbi vatrogastva,  zapovjedništava i postrojbi civilne zaštite te službi i postrojbi pravnih osoba koje se zaštitom i spašavanjem bave u svojoj redovitoj djelatnosti. Upozoravaju da s tim službama potencijalni volonteri trebaju dogovoriti svoj dolazak na poplavljeno područje. 

Pomozite stradalima u Slavoniji pozivom na donatorski telefon 060 90 11, uplatom na žiroračun Crvenog križa IBAN: HR 6923400091511555516 poziv na broj 08* (SWIFT:PBZGHR2X) ili donacijom na www.hck.hr te uplatom Caritasu na račun IBAN HR05 2340 0091 1000 8034 0, poziv na broj 175!

>>UŽIVO Vlada proglasila katastrofu u Vukovarsko-srijemskoj županiji!

>>I dalje se prikuplja pomoć za poplavljenu Slavoniju. Uključite se!

>>'Ovo je prirodna katastrofa, nismo je mogli spriječiti'

Komentara 1

Avatar future Gohan
future Gohan
10:50 21.05.2014.

Na jednom nezavisnom portalu izašao transkript sjednice jedne oporbene stranke, ukratko ovako: Gospodine predsjedniče, jeste vidjeli što se dešava u slavoniji? -Ne, tek sam se probidio, što? -Poplave, gospodine predsjeniče, sela poplavljena! -Ma da, pa nije baš kiša padala ovihh dana?! (preskočimo na bitno) -Gospodine predjsedniče, imamo plan kako ovo kapitalizirati u našu korist. -Kako? -Dali smo si već truda i organizirali mladež naše stranke, imaju majice, jakne i kape s našim logom, oni Vas več čekaju na jednom nasipu! -I? -Kad dođete, nakon sastanka krečemo, autoputom jurimo, i za sat smo tamo, oni čekaju. -Dobro. -Znači kad stignemo, već su obajveštene sve tv kuće i mediji, naši ljudi tamo su sve sredili, Vi gopsodine predsjeniče budete gledali zabrinuto prema Savi s vrha nasipa, a omladina s logovima puni vreče s pjeskom i baca na dno nasipa! - Odlično, samo nemam cijeli dan na raspolaganju, s tim da su izbori, a znamo da omladina mora lijepiti plakate po selima! - Da, znamo, ali imamo iskustva s tim, zar ne gospodine predjsjeniče. Radovi krenu kad se upale kamere, škljocaju objektivi, a kad prestane, radovi se gase, kako smo to na Pelješkom mostu radili godinama. (svi u smijeh) (opet prekok) -I sad tradicionalni uzvik na kraju sastanka: U se, na se i poda se! -Svi ostali viknušu nakon predjsnika: U se, na se i poda se!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije