Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjed

Natporučnik Kovačević proziva gradske oce za laži i nasilje

mijodrag kovacevic, slatina
Dragutin Šantoši/VLM
14.07.2010.
u 17:34

Mijodrag Kovačević, uime tri udruge i zadruge branitelja, Slatinu je oblijepio prosvjednim plakatima na kojima traži odgovore od čelnih ljudi grada.

SLATINA - Kao i proteklih mjeseci, nakon što s gradskom vlašću nije uspio razriješiti spor oko ugovorenog korištenja zemljišnih parcela u prigradskom naselju Bistrica, Mijodrag Kovačević, koordinator Udruge invalida rada Slatina, Udruge osoba s invaliditetom Bistrica, Udruge hrvatskih branitelja Slatina i Zadruge hrvatskih branitelja Kamp Bistrica, jučer je po gradu polijepio plakate s nazivom "Javno pitanje – Imamo pravo znati". U njima na neuobičajen način proziva gradonačelnika Ivana Roštaša (HDZ) i Robertina Repića (HDZ), predsjednika Gradskog vijeća Slatine, da su na Gradskom vijeću govorili poluistine i laži o udrugama te da u ostvarenju svojih zamisli koriste nasilje, a ne pravo i pravnu državu.

- Zašto blokirate gospodarski projekt udruga i zadruge? Zašto nas strašite? Zašto se ponašate nasilnički i obmanjujete javnost? Kakve veze HDZ ima s vašim nasiljem prema nama i zašto ne poslušate premijerku Kosor i ministra Ivića koji vas lijepo savjetuju - piše na plakatu koji je jučer zalijepljen na tridesetak mjesta u užem gradskom središtu. Od Gradskog vijeća Slatine koordinator Kovačević, koji se potpisuje kao natporučnik, imenovan ukazom predsjednika RH broj PA6-248/1-91, od 28. svibnja 1992. godine, traži zaštitu.

Gradonačelnik Slatine Ivan Roštaš Kovačevićeve prosvjedne plakate naziva pamfletima i tvrdi da je u nastalom sporu oko dodjele zemljišta najmanje sudjelovao od svih.

- Nakon što je struka rekla da se udruge ne može uvesti u posjed dodijeljenog zemljišta, zbog nekih krivotvorina i protivljenja mještana Bistrice, po savjetu ODO-a ponudili smo Kovačeviću na potpis aneks ugovora koji on ne želi potpisati. Sve u vezi sa sporom poslat ćemo Županijskom državnom odvjetništvu u Bjelovar pa neka ono odluči tko je u pravu, kaže gradonačelnik Ivan Roštaš.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije