Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjaku

Naš izbor: Ovo je 30 lidera za budućnost Hrvatske

Naslovnica
VL
11.02.2018.
u 00:05

Hrvatsko društvo stagnira zbog nedostatka kvalitetnih vođa. Izabrali smo ljude koji mogu doprinijeti na političkom, duhovnom, gospodarskom i znanstvenom polju.

Ove godine navršit će se pet godina otkako je Hrvatska postala punopravnom članicom Europske unije i tako ostvarila, nakon ulaska u NATO, drugi najvažniji i jedan od rijetkih konsenzualnih ciljeva svoje državne politike. U tih pet godina, kao nikad prije u tako kratko vrijeme, promijenili smo tri vlade, zaustavili višegodišnju gospodarsku recesiju, zapali u začarani krug iseljavanja, iskoristili nešto novca iz fondova EU, ali i propustili puno više prilika.

No jesmo li se kao društvo imalo promijenili?

Sudeći po temama koje i danas prevladavaju u javnom diskursu, čini se – nimalo.

Jedan od razloga što hrvatsko društvo stagnira gospodarski i politički nedostatak je kvalitetnog vodstva koje bi imalo snage i vizije prevladati duboke društvene podjele, čiji korijeni sežu do početka Drugog svjetskoga rata.

I to na svim poljima – političkom, duhovnom, znanstvenom, kulturnom, gospodarskom i sportskom. Pretenciozno bi bilo tvrditi da Hrvatska nema kvalitetnih stručnjaka s liderskim talentom.

Ponukani tim problemom, u Večernjem listu odlučili smo odabrati 30 potencijalnih hrvatskih lidera budućnosti, osoba koje su se dosad iskazale na raznim društvenim poljima, ali njihov potencijal na nacionalnom nivou zasad ili nije prepoznat ili nije iscrpljen. Naravno, osim procijenjene kompetencije, jedan od kriterija pri odabiru bio je pokazivanje ambicije da preuzmu vodstvo.

O kojim osobama je riječ čitajte u nedjeljnom tiskanom izdanu Večernjeg lista ili u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Ivo Sanader zbog Hypa ponovno na optuženičkoj klupi

>>Kako je Hrvat uz pomoć pedeset Kineza pokrao milijune

>>Glumačka diva Ksenija Marinković: Ljudi gube vjeru u društvo, a naše stanje sve više sliči na lošu komediju

>>Deseci hrvatskih dvoraca zapušteni i na rasprodaji

>>Boris Dvornik Večernjakovu ružu prozvao je nagradom najviše kategorije

Foto: VLm

Ključne riječi

Komentara 57

Avatar Mabolimekrac
Mabolimekrac
22:51 10.02.2018.

Majko mila?! Kcerka udbasa iz Osijeka? Boris Jokic, Sorosev stipendist. Klisovic, Pernar? Wtf? Buducnost Hrvatske? Nakon uhljebistana postali bi “lijevistan”, “moronstan”. Ovo je uvjerljivo najgluplja naslovnica VL-a u zadnjih 50 godina. Glasovac? Ma nee, kuzim, ovo je pokusaj satire. Stoto posto. Jer ako nije, ovo je do sada najveci atentat na mozak od strane urednistva.

Avatar Orgasmatron
Orgasmatron
22:18 10.02.2018.

Ovaj popis me samo učvrstio u odluci da odem van.... Jokić i Klisović? Molim vas...

DI
dirižabl
22:48 10.02.2018.

Ovaj popis bez Sanje Sarnavke nema smisla

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije