Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hotel Dunav

Napokon će riješiti ruglo grada: Na mjestu staroga gradit će novi hotel u središtu Vukovara

Hotel Dunav
Foto: Branimir Bradarić
1/8
28.02.2024.
u 14:13

Kako se radi tek o idejnom rješenju još se ne zna visina investicije kao niti neka procjena koliko bi jedan takav projekt mogao koštati

U samome središtu Vukovara, na svega 50-ak metara od gradske uprave, nalazi se zgrada nekadašnjeg hotela Dunav koja se već godinama ne koristi i predstavlja ruglo grada. Riječ je o zgradi koja je proteklih godina nekoliko puta mijenjala vlasnike te su se najavljivali razni projekti kao i njena obnova. Najviše pozornosti izazvala je najava od prije nekoliko godina prema kojoj se planiralo zgradu nekadašnjeg hotela srušiti do temelja, a na njenom mjestu izgraditi poslovno – stambenu zgradu koja bi bila viša i od zagrebačke katedrale, a u sklopu koje bi trebao biti i Hotel Hilton.

Te najave iz 2018. godine, iza koji je stajala tvrtka Immo Invest Partner AG iz Švicarske, su pale u vodu nakon što Ministarstvo kulture nije se složilo s izgradnjom tako visoke zgrade. Šest godina kasnije ponovno se najavljuje realizacija ovoga projekta ali sada ipak nešto promijenjenog. Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava kazao je kako prije mjesec dana predstavljeno idejno rješenje projekte te da bi već tijekom ovoga ljeta trebala biti ishođena građevinska dozvola dok bi se sa radovima, odnosno rušenjem postojeće zgrade krenulo tijekom iduće godine.

VEZANI ČLANCI: 

– Prema planu srušili bi i uklonili cijeli postojeći objekt. Na njegovom mjestu bi gradili novi objekt koji bi išao dvije etaže pod zemlju i 9 iznad zemlje. Zgrada bi bila visoka 50 metara s tim da bi parcela bila maksimalno izgrađena. Bio bi tu i još jedan objekt s dvije etaže maksimalne visine 15 metara – rekao je Penava.

Kako se radi tek o idejnom rješenju još se ne zna visina investicije kao niti neka procjena koliko bi jedan takav projekt mogao koštati. Međutim, zna se već sada, kako je rekao Penava, kako bi zgrada imala nekih 90-ak soba i apartmana te da bi velika većina buduće zgrade bila namijenjena za hotel dok bi se manji dio koristio za poslovne prostore. Išlo bi se u smjeru da buduća zgrada, odnosno hotel, bude specijaliziran za kongresni turizam što trenutno Vukovaru nedostaje.

– Idemo korak po korak. Kako je riješen problem visine zgrade ne očekujemo nikakve probleme s Ministarstvom kulture i konzervatorima. Iduće godine, ili godinu iza, bi se krenulo s izgradnjom objekta. Investitori i u ovome projektu su isti kao i u onom ranije – rekao je Penava.

Ključne riječi

Komentara 1

NE
Nemanadimak
16:28 28.02.2024.

Dobre ciglje. Takvih vise nema za naci. Vjerojatno ce to neko maknuti i sagraditi fine kuce od toga a na mjesto starog hotela dobicemo neku betonjerku. Trebalo bi provjeriti tko dobija materijal od rusenja jer ove ciglje vrijede dosta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije