Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ RAĐENOVIĆ: N. PRESEčKI I M. ŠIMUNAC SUMNJIČE SE ZA POKUŠAJ TEŠKOG OZLJEĐIVANJA

Napadači na Rađenovića pred istražnim sucem branili se šutnjom

Miodrag  Šimunac i Nikola Presečki u četvrtak navečer privedeni su istražnom sucu zagrebačkoga Županijskog suda
Foto: Antonio Bronić
18.07.2008.
u 19:35

Nikola Presečki (26) i Miodrag Šimunac (41), koji se sumnjiče da su 16. svibnja u Travnom napali Igora Rađenovića, direktora Zagrebačkih cesta, u četvrtak malo prije 23 sata uz kaznenu prijavu za pokušaj teškog ozljeđivanja privedeni su istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda. Tijekom jutra dovedeni su pred istražnog suca Ivana Sarića.

Branili se šutnjom
Obojica su se branila šutnjom, a potom im je određeno 48-satno zadržavanje. U tom bi vremenu trebao stići istražni zahtjev tužiteljstva, koje će vjerojatno tražiti određivanje pritvora za osumnjičeni dvojac te istragu.

Zanimljivo je da su se tijekom ispitivanja na policiji Presečki i Šimunac sumnjičili  za razbojstvo te za udruživanje u zločinačku skupinu, no kako policija očito za sada nije uspjela dokučiti tko je naručitelj napada na Rađenovića, od toga se odustalo.

Osim toga, spis je iz Uskokove mjerodavnosti predan ODO-u.  U međuvremenu, policija je priopćila kako se Presečki i Šimunac sumnjiče da su prema prethodnu dogovoru te  nalogu nepoznate osobe ili osoba 16. svibnja došli pred Rađenovićevu zgradu. Motiv napada bio je novac.

Pričekali su da on dođe, potom ga je Presečki poprskao suzavcem po licu, dok mu je Šimunac dotrčao s leđa te ga udario aluminijskom cijevi po glavi. Rađenović je bio lakše ozlijeđen, a počinitelji su pobjegli, ponijevši sa sobom palicu kojom su ga udarili.

Traže palicu
Tu palicu ili bilo što povezano s napadom policija je ovih dana tražila u pretragama stanova osumnjičenih te je čak prekopavan i prostor ispred zgrade u kojoj jedan od njih stanuje. Neki su predmeti nađeni i poslani na vještačenje, no policija ne želi reći o čemu je točno riječ. Nagađalo se da je među tim predmetima i palica kojom je Rađenović pretučen, no neslužbeno se doznaje da ona još nije nađena.

Inače, iako su u kriminalnom miljeu i Presečki i Šimunac poznati kao mali igrači, obojica su otprije poznata policiji. Presečki je prijavljivan za drogu i nanošenje teške ozljede, a Šimunac za razbojstvo, prijevare, teške krađe...


“Okanite se ćorava posla”

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je pohvalio policiju zbog privođenja osoba koje su u svibnju pretukle bivšega direktora Zagrebačkih cesta Igora Rađenovića u Travnom. Što će poduzeti kao gradonačelnik Zagreba, ujedno i predsjednik Skupštine Holdinga, ustanovi li se da je nalogodavac batinanja Igora Rađenovića osoba iz Holdinga, Bandić nije odgovorio. – Pustite policiju neka odradi svoj posao. Preozbiljne su stvari posrijedi da bi se tako igralo. Nemam tu informaciju. Vi preuzimate prerogative policije. Savjetujem vam da se kanite ćorava posla – uzrujano je kazao. Također je ustvrdio da nema nikakvih informacija o tome je li policija, nakon uhićenja Rađenovićevih napadača, razgovarala s zaposlenima u Holdingu o ovome slučaju. (S. K. )

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije