Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gust promet

Naoružajte se strpljenjem: Gužve su već počele, a za vikend se očekuju još veće kolone

Foto: Screenshot/HAK
1/13
31.07.2020.
u 16:29

Na autocesti A1 kod Lučkog kolona u smjeru mora je jedan, a u smjeru Zagreba dva kilometra

Dolaskom vikenda sve se više građana uputilo na odmor, a HAK javlja kako je na važnijim cestama znatno pojačan promet. Gužve su na pojedinim dionicama zabilježene već u petak, a očekuje se da će s vikendom biti još i veće.

- Moguće su poteškoće u prometu, povremeni zastoji i vožnja u koloni na pojedinim dionicama autocesta te na dionicama cesta na kojima se vozi uz privremenu regulaciju prometa - ističu iz HAK-a te navode kako je na autocesti A1 kod Lučkog kolona u smjeru mora jedan, a u smjeru Zagreba dva kilometra. Pred naplatom Demerje u smjeru Zagreba kolona je oko 2 km, a povećana je gustoća prometa između Zagreba i Bosiljeva u oba smjera.

Gužve se očekuju i tijekom predstojećeg vikenda na prelasku iz srpnja u kolovoz. U subotu, 1. kolovoza, očekuje se gust promet u smjeru juga, ali i unutrašnjosti. Mogući su česti zastoji, zaustavljanja i vrlo gust promet na nekoliko prometnica.

1/10

Najveće se gužve očekuju na autocestama A1 i A6 između naplate Lučko i čvora Bosiljevo 2 u smjeru mora i pred naplatom Demerje i Lučko na izlasku prema Zagrebu, zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera čvora Jankomir i Buzin u smjeru naplate Lučko uz duža čekanja, Istarskom ipsilonu (A8 i A9), u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija, na graničnim prijelazima sa Slovenijom (Bregana, Macelj, Rupa, Kaštel), Bosnom i Hercegovinom (Metković, Zaton Doli, Klek, Slavonski Brod, Stara Gradiška…), duž Jadranske magistrale (DC8) u blizini turističkih središta te na Krčkom mostu, u lukama Zadar i Split te na pristaništima za sjeverno i srednjodalmatinske otoke.

Na naplati Lučko, gužve u smjeru mora očekuju se od 4 do 17 sati, a na izlasku prema Zagrebu od 10 do 18 sati.

U nedjelju, 2. kolovoza od 10 do 18 sati, gužve se očekuju na svim cestovnim pravcima prema unutrašnjosti, a zbog produženog vikenda, mnogi će građani putovati upravo u ponedjeljak, 3. kolovoza.

Duža čekanja očekuju se u većini trajektnih pristaništa i luka. Trajekti i katamarani će ploviti prema ljetnom plovidbenom redu, a ukoliko se ukaže potreba, uvodit će se i dodatne linije.

 

Ključne riječi

Komentara 3

ZV
Zvolen2
19:13 31.07.2020.

Trenutno na Luckom nema nikoga !

Avatar EtTore
EtTore
13:41 01.08.2020.

Bjeze ko' *95!

ZB
Zoki-Bijela
17:06 31.07.2020.

Konacno..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije