Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera plomin c

Nansi Tireli: I laburist William Negri žrtva je braće Višković

04.06.2014., Zagreb - Raspravom o zakonu o zadrugama, Sabor RH nastavio je 13. sjednicu. Nansi Tireli.
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
09.09.2014.
u 16:15

Iz HEP-a nema odgovora jesu li znali kome Urbis 72 povjerava posao, a Urbis 72 šuti o izradi studija u tvrtkama u blokadi

Nakon izbijanja afere izvlačenja novca iz HEP-a na pripremi projekta Plomin C, o čemu smo pisali jučer, na vidjelo je izašlo i da je porezni nadzor u povezanim tvrtkama Alfreda i Roberta Viškovića obavljen od kraja 2012. godine do sredine 2013., a kontrola je obuhvatila razdoblje od 2008. do kraja 2010. godine, u nekim tvrtkama i do kraja 2011. godine.

Zavjet šutnje

Upitno je zašto se za sve tvrtke nije nadzor obavio i 2011. godine s obzirom na to da je već tada bilo jasno da postoji mogućnost kaznenog djela jer se obavljala cesija između povezanih tvrtki u vrijeme dok su im računi bili u blokadi.

Također se već tada uvidjelo da te blokirane tvrtke, veći dio njih bez zaposlenika, sudjeluju u izradi studija za Plomin C. Kako smo jučer pisali, porezni nadzor utvrdio je da naručivanje studija za projekt Plomin C nije izradila tvrtka Urbis 72, koja je dio konzorcija HEP-a, nego je ona punomoć za zastupanje dala tvrtki Urbis Tech R. Viškovića, a ugovore o izradi studija sklapala s njegovim tvrtkama – Forma Inženjering i Urbis Tech, koje su pak prebacile izradu studija na tvrtku Ambassadors Club čiji je 50-postotni vlasnik A. Višković, u to vrijeme voditelj projekta Plomin C. Jesu li u HEP-u znali da tvrtka iz njihova konzorcija Urbis 72 sklapa poslove s tvrtkama koje su u blokadi i povezane s voditeljem projekta A. Viškovićem, nismo dobili odgovor niti je tvrtka Urbis 72 odgovorila zašto je tim tvrtkama povjerila posao. U tvrtki Forma Inženjering suvlasnik R. Viškovića je William Negri, laburist čija je stranka protiv gradnje Plomina C.

Štetna termoelektrana

Kad se doznalo za njegovu povezanost s projektom, sadašnja čelnica stranke Nansi Tireli bila je na to upozoravana.

– Rečeno mi je da Negri sudjeluje u izradi studije, no on je to radio prije no što je bio u stranci. I sam Negri žrtva je braće Višković jer ima od njih nenaplaćenih potraživanja i taj je postupak na sudu – rekla nam je N. Tireli. Smatra da će gradnja Plomina C na ugljen još više zagaditi to istarsko područje i da je projekt uz protivljenje lokalnih vlasti proglašen strateškim. 

>> Damir Vranić: Plomin C dobar je posao za Alstom, ali i za Hrvatsku

Komentara 3

BE
berija
16:49 09.09.2014.

Je, naši su žrtve, vaši su lopovi. Bravo, Nensi, prava ljevičarka. I druga Szabu treba spasiti.

OS
osica
17:43 09.09.2014.

"Nansi zna kad treba šutjeti, na upozorenja."

OS
osica
17:47 09.09.2014.

početak kraja laburista - veš se počeo prati u javnoj praonici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije