Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Nakon zagrebačkog Rebra i požeške Kaznionice, Melinda Šefčić oslikava šibenski kolodvor

Foto: PR
1/4
PR
Autor
PR članak
25.06.2019.
u 13:58

Skica po skica dovest će do murala s dječjim potpisom, a pod vodstvom ove priznate umjetnice. Djeca uče, stvaraju djela i prijateljstva, stječu lijepe navike i uspomene koje traju za cijeli život. A tomu će svakako pomoći i rad s umjetnicom koja je popularizirala art terapiju s najmlađima

Poznata likovna umjetnica sa zagrebačkom adresom, Melinda Šefčić ovih dana boravi u Šibeniku gdje u sklopu 59. Međunarodnog dječjeg festivala vodi likovnu radionicu 'Ujedinjena kreativnost'. I to ne bilo kakvu likovnu radionicu već onu koja će ostaviti trajni znak na urbanoj slici Šibenik. Melinda će zajedno s dvadesetak malih likovnih umjetnika u nastanku oslikati dio zida Autobusnog kolodvora u Šibeniku.

Savršeno je to mjesto jer putnik koji se prvi put susreće s Krešimirovim gradom već pri dolasku dobit će njegovu najljepšu sliku – onu kulturnog znamena čiji je nedjeljiv dio već gotovo 60 godina Međunarodni dječji festival. Zahvaljujući vrhunskoj usluzi i ponudi Amadria Parka, gostiju u Krešimirovom gradu ne manjka, a ni djeca koja na Festivalu pronalaze mnoštvo zabavnog programa.

O veličini i značaju Festivala svjedoči podrška Hrvatske turističke zajednice jer šibenski MDF jedan je od najboljih i najvećih ambasadora hrvatskog kulturnog života, nositelj kulturnog brenda zemlje i grada.

Likovna umjetnica koja je oslikala KBC Rebro u Zagrebu, te Kaznionicu u Požegi uz pomoć asistenta djeci će prenijeti ono najljepše što život nudi – kulturu.

'Okupilo se dvadesetak djece i oni su prvog dana crtali na papirima na temu koja bi životinja htjeli biti, a tematika su, naravno, more i morske životinje. I kroz taj jedan kreativan vid potičem djecu da nacrtaju životinju koju će prenositi na zid, a zatim i bojati', pojasnila je umjetnica. Na

Skica po skica dovest će do murala s dječjim potpisom, a pod vodstvom ove priznate umjetnice. Djeca uče, stvaraju djela i prijateljstva, stječu lijepe navike i uspomene koje traju za cijeli život. A tomu će svakako pomoći i rad s umjetnicom koja je popularizirala art terapiju s najmlađima.

'Ovo je vid društveno – angažiranog rada jer potičem djecu da se sama uključe u zajednicu, da doprinesu zajednici svojim radom. Na neki način ih socijaliziramo, potičemo da se aktiviraju, crtežom estetiziraju prostor kolodvora koji će vidjeti na tisuće i tisuće djece', kazala je Šefčić.

'Na kraju radionice, djeca će isprobati i grafiti tehniku, a sve je to pod kontrolom nas odraslih. Veoma je zanimljivo jer je ovo vrlo frekventan prostor', dodala je.

Melinda Šefčić jedan će dan provesti i na obližnjem otoku Zlarinu, prvom hrvatskom otoku bez plastike gdje će s djecom ocrtavati dječje igralište, a riječ je o projektu 'Čovječe, ne ljuti se'. Svakako, oslikavanje murala na šibenskom kolodvoru, prema nekim planovima ne bi trebao biti jedini Melindin likovni doprinos slici Šibenika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?