Naslovnica Kultura Vizualna umjetnost

59. Međunarodni dječji festival u Šibeniku

Povoljan vjetar u leđa, španjolski kreativci nagradili su novom interaktivnom igračkom koju su već u utorak navečer iskušali brojna djeca i odrasli koji nisu zaboravili na dijete u sebi – vjetrenjaču.
19. lipnja 2019. u 17:49 0 komentara 87 prikaza
Međunarodni dječiji festival
Foto: PR
Pogledajte galeriju 1/17

Nekom smeće, drugom blago ili umjetnost – tvrdnja je koja najbolje dolazi do izražaja u radu katalonske grupe Guixot de 8. Riječ je o španjolskim kreativcima koji su uličnu igru pretvorili u umjetnost koristeći se pri tome recikliranim materijalima.

magarac HUMANOST Otočani brzo reagirali: Magarica udomljena i spremna za uživanciju

Od utorka, 18. lipnja, gosti su 59. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku i upravo su u Krešimirovom gradu premijerno pustili u optjecaj najnoviju interaktivnu igru napravljenu posebno za MDF, vjetrenjaču koja je od sad nedjeljivi dio igrališta El Gargot d' Imaginacio.

Guixot de 8 putuje svijetom, a do 27. svibnja pripadaju Šibeniku. Svakog dana od 20 do 23 sata, u Perivoju Roberta Visianija djeca, njihovi roditelji, bake i djedovi podjednako uživaju u interaktivnom parku El Gargot d' Imaginacio, kreaciji španjolske grupe Guixot de 8 koja postoji već duže od četvrt stoljeća, a koja po drugi put gostuje na Međunarodnom dječjem festivalu.

- To je dio Festivala kojim su svi zaista oduševljeni. I čini mi se daje ovo najbolja inovacija na festivalu zadnjih par godina i želja nam je oko toga i dalje graditi jednu lijepu priču- kazala je Ivana Badžim iz organizacija MDF-a.

Međunarodni dječiji festival | Autor : PR Foto: PR

Katalonski umjetnici ove su godine došli u Krešimirov grad zahvaljujući podršci udruženja Obnovljivi izvori energije OIE Hrvatska, holdingu RP Global, Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Javnoj ustanovi Nacionalni park Krka i poduzeću Bikarac. Povoljan vjetar u leđa, španjolski kreativci nagradili su novom interaktivnom igračkom koju su već u utorak navečer iskušali brojna djeca i odrasli koji nisu zaboravili na dijete u sebi – vjetrenjaču.

El Gargot d' Imaginacio je interaktivni park čija su igrala načinjena od recikliranih materijala, odnosno od odbačenih materijala rade razno-razne igre koje bude znatiželju kako kod djece tako i kod odraslih. Što se sve može od cijevi namijenjenih bacanju ili od starog kotača prastare bicikle, doznate ćete već u prvom điru po šibenskom đardinu u srcu grada i to posve besplatno.

JE LI PRETJERALA? Majka počupala obrve jednogodišnjoj kćeri dok je spavala. Reakcije interneta podijeljene

Španjolski interaktivni park nastao spajanjem maštovitog uma i ekološke svijesti apsolutno je pojačanje eko komponenti 59. Međunarodnog dječjeg festivala koji uoči velike obljetnice donosi dobar vjetar u leđa sve jačem osvještavanju o potrebi očuvanja okoliša. Na MDF-u se to ove godine radi kroz radionice poput Eko djeca koji vodu poznati akademski kipar Denis Krašković ili Suveniri od mora pod vodstvom kotorske likovne umjetnice, Nataše Strugar.

Svoj doprinos dala je i Hrvatska turistička zajednica, a ponajviše publika za koju se pomno slaže svaki segment Festivala kako bi svatko pronašao nešto za sebe i baš će u parku svatko definitivno pronaći igru po svom guštu i mjesto gdje vrijedi provesti vrijeme produženog godišnjeg odmora pred nama.

ACI Marine
Nautički turizam
Stigle megajahte - u hrvatske marine se u pet dana privezalo 55 jahti dužine između 24 i 180 metara

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.