Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hit destinacija

Britanci oduševljeni Hrvatskom: Dosta vam je Dubrovnika? Isprobajte ovaj jadranski dragulj

Šibenik: Unatoč vrućini gradska plaža Banj je poluprazna
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/2
22.06.2019.
u 07:04

Ako ga ne tražite, ovaj grad je lako promašiti.

"Tako blizu, a tako daleko od hrvatskih gužvi, Šibenik je tihi ljepotan", piše novinarka Mary Novakovich za britanski Evening Standard. 

Osim što su u listu od Top 30 najljepših europskih plaža uvrstili i dvije hrvatske, Nugal u Makarskoj rivijeri te višku Stinivu, Standard nastavlja hvaliti hrvatske prirodne ljepote i "otkrivati" ih Britancima. 

Šibenik je grad nevjerojatne kombinacije prirode i povijesti, ali i sadržaja koje koje nudi. 

"Gotovi ste s Dubrovnikom? Dosta vam je Hvara? Probajte Šibenik, manje poznati jadranski dragulj", naslov je članka koji privlači pozornost.

"Šibenik je samo sat vremena udaljen od splitske zračne luke, ali ga mase koje kreću na Hvar baš ne poznaju. Široka riva i sjajni kamen u starom gradu daju vam osjećaj opuštenosti. Kafići na rivi puni su Hrvata koji uživaju u kavi i tračaju. Otamo, kamene stepenice vode vas u labirinte ulica i trgova staroga grada", navodi se u tekstu koji je Šibenik uvrstio među najljepše od Britancima manje poznatih mediteranskih gradova.

"Ovaj okus prirode samo je uvod u dva hrvatska nacionalna parka na šibenskom pragu. Rijeka Krka koja utječe u grad dolazi iz slapova i jezera Nacionalnog parka Krka. Kao kontrast, tu je zapanjujuća ljepota 140 otoka Nacionalnog parka Kornati". Ako ga ne tražite, ovaj grad je lako promašiti.

Pogledajte i video Ovu je hrvatsku plažu britanski Evening standard uvrstio među najljepše u Europi

Komentara 8

Avatar Dalmatinka.
Dalmatinka.
20:18 22.06.2019.

Ljudi koji žive u bučnim gradovima obično obožavaju tiha i mala mjesta za odmor...pričao mi nedavno jedan talijanski mladi par, da su bili oduševljeni Kornatima...obskrbili su se hranom i potpuno se odkačili od civilizacije, bez mobitela i ikakve tehnologije.. i uživali u tišinu, miru i divljoj prirodi

IN
inox14
11:33 03.07.2019.

Da je pameti, Šibenik bi uskoro mogao biti atraktivniji od Monte Carla.

Avatar indigo25
indigo25
07:48 22.06.2019.

Po meni je Šibenik 3 put ljepši od Dubrovnika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije