Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inspekcija

U Gunji do sada opasnima po život označeno 167 zgrada

Gunja
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/2
08.06.2014.
u 00:19

Tri tjedna od kako je poplavljeno selo južni i jugoistočni dio Gunje i dalje nedostupan jer je još uvijek pod vodom.

Tijekom četvrtog dana nadzora mehaničke otpornosti i stabilnosti zgrada koje su bile izložene djelovanju vode na području Gunje djelatnici građevinske inspekcije označili su još 12 zgrada kao opasne po život.

Do sada je samo u Gunji opasnima po život označeno ukupno 167 zgrada od ukupno 3900 koliko ih bilo izloženo djelovanju vode. Tri tjedna od kako je poplavljeno selo južni i jugoistočni dio Gunje i dalje nedostupan jer je još uvijek pod vodom. Prema najavama iz građevinske inspekcije budući da se voda na tom području povlači sporije nego što je bilo predviđeno, nadzor stabilnosti zgrada produžit će se i na sljedeći tjedan.

Okupljanje u svetištu

Tijekom nedjelje Građevinska će inspekcija vršiti nadzor zgrada na području naselja Velebit u Gunji te u naselju Padež u Rajevom Selu. Navode i da osim po svom operativnom planu građevinska inspekcija izlazi na teren i prema zamolbama vlasnika kuća koji u trenutku planiranog nadzora nisu bili prisutni i čije su kuće bile zaključane i time nedostupne za nadzor.

Na svetkovinu Duhova u Svetištu Gospe Šumanovačke u nedjelju će se slaviti sveta misa za sve mještane Gunje, ali i ostalih sela županjske Posavine pogođenih poplavom te za sve vjernike koji žele tako pružiti utjehu i nadu stradalima u poplavi.

Prilika je ovo da se nakon puna tri tjedna raseljeni mještani Gunje opet okupe na jednom mjestu, u Gospinu svetištu, gdje će misno slavlje u 11 sati predvoditi gunjanski župnik velečasni Josip Semialjac.

>>Žrtve poplava iz županjske Posavine u vukovarskom hostelu

>>Ovako nakon poplava izgleda Gunja

Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije