Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krvavi egzekutor

Jihadi John, prvi put snimljen bez maske u Siriji, najavljuje povratak u Britaniju

Jihadi John
Foto: Reuters/PIXSELL
23.08.2015.
u 09:39

Jihadi John u snimci se zakleo da će nastaviti s odrubljivanjem glava taocima Islamske države i najavio trijumfalni povratak u Veliku Britaniju s vođom ISIL-a.

Strah i trepet Islamske države Jihadi John prvi put snimljen je bez crne maske otkako se pridružio ISIL-u. Video koji prikazuje nezamaskiranog krvnika objavio je na svojoj stranici Daily Mail, a snimka je navodno nastala u Siriji prije dva mjeseca.

Iako je u javnost pustio kraću verziju od samo osam sekundi, Daily Mail na tvrdi da u posjedu ima snimku u trajanju od minute i 17 sekundi na kojoj se John zaklinje da će nastaviti s odrubljivanjem glava taocima Islamske države. Obećao je i trijumfalni povratak u Veliku Britaniju u društvu vođe terorističke organizacije. 

Inače, Jihadi John u veljači je identificiran kao 27-godišnjak Mohammed Emwazi iz Londona koji je u čast Islamske države do sada pogubio sedam osoba, među kojima su bila i dva Britanca. Posljednju egzekuciju izvršio je nad Japancem Kenjijem Gotom .

Snimku je do sada, kako piše Daily Mail, u tajnosti čuvao bivši član Sirijske vojske te ga poslao jednom od svojih kolega u Sofiju u Bugarskoj.

Da se na snimci zaista radi o zloglasnom krvniku potvrdio je i jedan od vodećih stručnjaka za mapiranje lica koji je detaljno pregledao video i usporedio ga s prije objavljenim fotografijama Emwazija. 

-I morfološke i proporcionalne usporedbe, po mom mišljenju ukazuju na to da je riječ o istoj osobi. To bi bio dovoljan rezultat da dođe do uhićenja u većini slučajeva kao i do osuđujuće presude na sudu- kazao je za Daily Mail bivši policajac čiji je identitet ostao skriven zbog sigurnosnih razloga.

>>Britanski mediji sumnjaju da uz Salopeka na snimci stoji Jihadi John

>>Islamska država prijeti: Ovako će svijet izgledati do 2020. godine

Ključne riječi

Komentara 74

AA
Aartur
10:12 23.08.2015.

Možda mu EU plati i avionsku kartu? Ipak je on britanski državljanin, neće valjda čekati u kolonama na granici, skupa s običnim izbjeglicama

I1
ing-12345
09:58 23.08.2015.

Pa i on je imigrant. EU ga treba dočekati isto otvorenih granica i šrokih ruku kako predlažu ne vladnine organizacije jednako kao i ove muslimanske imigrante koje ISIL šalje u europu.

AN
anonimus00
09:50 23.08.2015.

zasto ovakve stvari dolaze do medija? objavljivanje snimki ovih bolesnika bi trebalo biti kaznjivo.ovako oni dobivaju ono sto i zele.prostor u medijima..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije