Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najavljen festival

Najviše je interesa za Večer pjesme i vina

festival (1)
Foto: Dusan Mirkovic/Pixsell
1/3
19.08.2013.
u 15:53

Gradonačelnik Vedran Neferović pozvao je sugrađane da u vrijeme festivala doista žive s njim.

Podizanjem festivalske zastave na Trgu Sv. Trojstva u Požegi iduće nedjelje počet će bogat festivalski tjedan. Idući dan punit će se festivalsko vino od najboljih graševina, a Požeškom berbom grožđa 29. kolovoza počet će prva festivalska večer. Bit će to ujedno i prva polufinalna večer tamburaške glazbe.

–Tri najbolje skladbe s te večeri bit će izvedene i na završnoj subotnjoj tamburaškoj večeri festivala. U petak je Večer pjesme i vina za što je vladao poseban interes. Za tu večer stiglo nam je 200-njak skladbi. Stjepan Jeršek Štef koji ove godine slavi 20.obljetnicu rada održat će koncert na kojem će kao gosti nastupiti Kićo Slabinac, Miroslav Škoro, Šima Jovanovac i dr. Nama je najvažnija završna, tamburaška večer koju će izravno prenositi i HTV jer kroz nju želimo očuvati tamburašku glazbu. Raduje nas što ima sve više mladih tamburaša koji žele sudjelovati na ovom festivalu – kazao je Tomislav Jakobović, direktor festivala na konferenciji za novinare dodajući da je to jedan od naših najjačih festivala.

Bruno Horvat, predsjednik požeške Turističke zajednice najavio je popratne sadržaje festivala među kojima je najpoznatija Fišijada u parku pored Orljave.

–Ispred gradske kuće bit će prostor za izlagače starih zanata i rukotvorina koji su i ove godine pokazali veliki interes za sudjelovanjem. U pješačkoj zoni nudit će se eno gastro proizvodi Slavonije te ostali proizvodi. I ove godine birat ćemo najljepše uređen izlog, ali po prvi puta moći će se javiti i osobe koje su uredile svoje privatne kuće, okućnice i slično. Teniski klub će organizirati tradicionalni teniski turnir za djecu do 12 godina. Festival će završiti u nedjelju smotrom folklora „Oj Požegu sve ti je na glasu“ uz vašar kolača, reviju tradicijskih nošnji i izbor ljepotice – najavio je Horvat.

Gradonačelnik Vedran Neferović pozvao je sugrađane da u vrijeme festivala doista žive s njim.

-Nama je najvažnije da festival bude što kvalitetniji, da naši sugrađani i gosti budu zadovoljni – istaknuo je Neferović dodajući da će o organizacijskim i financijskim poteškoćama razgovarati poslije festivala jer za to sada više nema vremena.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije