Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ocijenjena najboljom

Najveći svjetski uspjeh: Graševina Vina Belje 'okićena' zlatnom medaljom!

vino
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
1/2
02.07.2014.
u 12:31

Regionalni trofej kojim se "okitila" beljska graševina Goldber zlatne selekcije, nastaje od grožđa iz redovne i izvorne berbe, a odlikuje se zlatnom bojom

Baranjska "Vina Belje" na ovogodišnjem Decanteru, svjetskom ocjenjivanju vina, "okitila" su se zlatnom medaljom i regionalnim trofejem za graševinu Goldberg berbe 2006. godine. Prestižnu nagradu odnijeli su u konkurenciji 15.000 prijavljenih uzoraka vina iz svih krajeva svijeta.

- Ova nagrada je najveći međunarodni uspjeh beljske graševine postignut na nekom od vodećih svjetskih ocjenjivanja. Prije četiri godine merlot Belje je ostvario isti uspjeh na Decanterovom ocjenjivanju. Upravo su merlot i graševina najznačajnije sorte Vina Belje, a koja svojim svjetskim priznanjima potvrđuju status Belja među najznačajnijim vinarima Adria regije - poručili su u svojem priopćenju s "Belja" kojega potpisuje izvršna direktorica sektora marketinga i turizma Ljiljana Vajda Mlinaček.

Regionalni trofej kojim se "okitila" beljska graševina Goldber zlatne selekcije, nastaje od grožđa iz redovne i izvorne berbe, a odlikuje se zlatnom bojom, izražajnim dubokim mirisom voćnog karaktera u kojem su naglašene zrele jabuke, marelice, med i plemenite plijesni. Okus je živ, opisuju s Belja, kremast s puno stila i dugim završetkom, a svježe i visoke kiseline osiguravaju mu dugovječnost.

>>Krenulo prvih tisuću boca: Cabernet sauvignon plovi prema Šangaju

Komentara 1

EX
explorer
10:12 03.07.2014.

Izvorne berbe, hehehe! Izborne valjda! :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije