Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u četiri grada

Mensa najavila nova testiranja inteligencije: Donosimo primjere zadataka, znate li ih riješiti?

Mensa
Foto: Mensa
1/3
26.09.2023.
u 08:43

Testovi inteligencije koji se koriste su rodno i dobno neutralni, zasnivaju se isključivo na slikama te za uspješan rezultat na testu nije potrebno prethodno znanje, poznavanje matematike, razina obrazovanja niti znanje jezika

Međunarodni dan inteligencije Hrvatska Mensa obilježit će testiranjima inteligencije u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku u subotu, 30. rujna. Testiranja će, kako je priopćeno, provoditi ovlašteni Mensini psiholozi, a rezultat će stići na e-mail adresu svakog pristupnika u roku od mjesec dana. Svi koji ostvare rezultat bolji nego 98 posto populacije, u vrlo kratkom roku zaprimit će poziv na učlanjenje u Hrvatsku Mensu, koja i ove godine broji više od 1200 članova.

Hrvatska Mensa, koja djeluje od 1997. godine, četrnaesti put uzastopce sudjeluje u obilježavanju Međunarodnog dana inteligencije. Prijava na testiranje moguća je putem webshopa Hrvatske Mense. Kako se naglašava, primarni cilj testiranja nije postati član Hrvatske Mense, nego testirati inteligenciju.

VEZANI ČLANCI:

Minimalna dobna granica za pristupanje testiranju je 14 godina, a mlađi od 18 godina trebaju doći u pratnji roditelja ili staratelja. Testovi inteligencije koji se koriste su rodno i dobno neutralni, zasnivaju se isključivo na slikama te za uspješan rezultat na testu nije potrebno prethodno znanje, poznavanje matematike, razina obrazovanja niti znanje jezika.

Kako bi se potencijalnim pristupnicima donekle približili zadaci s testiranja, Hrvatska Mensa podijelila je i primjere zadataka koje donosimo u nastavku. 

Foto: Mensa

Komentara 4

Avatar Felix24
Felix24
10:46 26.09.2023.

Ovo nema nikakve veze sa inteligencijom....

Avatar fidelio
fidelio
09:42 26.09.2023.

Kad uplatiš za IQ test, postavio si gornju granicu IQ-a negdje na 105.

Avatar Idler 3
Idler 3
12:11 26.09.2023.

Dobro poznavanje matematike je jen od preduvjeta uspješnog rješavanja IQ testova !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije