Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skupocjena zgrada

Nadbiskup Srakić: Moramo opravdati ulaganje u zgradu HBK

hbk (1)
Petar Glebov/PIXSELL
10.01.2012.
u 15:15

Moramo mudro uskladiti svoje funkcije, poslanja i zaduženja u našoj Crkvi, poručio je predsjednik HBK

Moramo razmisliti kako opravdati sredstva uložena u zgradu središnjice Hrvatske biskupske konferencije, poručio je u utorak predsjednik HBK đakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić, prenosi IKA. Podsjetimo, skupocjena zgrada na zagrebačkom Ksaveru, dovršena u vrijeme teške gospodarske krize, naišla je na kritiku jednog dijela javnosti koji je Crkvu optužio za rasipništvo.

– Ne možemo zanemariti činjenicu da naša domovina Hrvatska prolazi teška iskušenja i recesiju te se u nekim segmentima bori za opstanak. Posve je razumljivo da ćemo i mi morati razmišljati kako opravdati sredstva koja su uložena u ovu zgradu. To ćemo učiniti ako budemo uspjeli mudro uskladiti svoje funkcije, poslanja i zaduženja u našoj Crkvi – poručio je Srakić na prvom susretu svih svećenika, redovnika, redovnica i laika zaposlenih u HBK.

Ključne riječi

Komentara 99

OB
-obrisani-
17:04 10.01.2012.

. . nema hrvatske bez čvrste vjere znaqle su generacije koje su vjeru sačuvale . . .

OB
-obrisani-
17:34 10.01.2012.

i mi pozdrav iz priština

OB
-obrisani-
16:47 10.01.2012.

. u hrvatskoj se pop kaže samo u redovima spc-a . zna se da mi imamo svećenike i redovnike, popove nemamo od nestanka glagoljaša

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije