Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vandalizam

Na glavnom zagrebačkom trgu zapaljena zastava Zagreb Pridea

zagreb pride
Foto: Zagreb Pride
1/3
05.06.2016.
u 17:35

Iz Zagreb Pridea poručuju da najoštrije osuđuju vandalizam na Trgu bana Jelačića, a za izgred krive aktualnu vlast "koja je sa sobom dovela kulturu nasilja, paleži i ekstremizma"

Nakon što je ovogodišnji Split Pride prošao bez izgreda u Zagrebu je zabilježen izgred na glavnom zagrebačkom trgu. Naime, kako javljaju iz Zagreb Pridea dvojica muškaraca u kasnim dvadesetim godinama sinoć nešto prije 2 sata ujutro pokušali su zapaliti zastavu Zagreb Pridea koja se od četvrtka vijori na Trgu bana Jelačića.

Prema riječima očevidaca jedan od muškaraca popeo se na gradski stijeg, polio zastavu benzinom ili nekom drugom zapaljivom tekućinom te je zapalio dok je drugi muškarac to sve snimao. 

Organizatori Zagreb Pridea za paljenje zastave, koju su za pripadnike LGBT zajednice izradile djelatnice Kamenskog, okrivili su aktualnu vlast-Uzrok ovom vandalskom činu vidimo u ponašanju aktualne vlasti koja je sa sobom dovela kulturu nasilja, paleži i ekstremizma kojima se želi zatrti svaka različitost u našoj domovini. Tu kulturu isključivosti ne prepoznajemo samo mi građani i građanke, već ju prepoznaje čitav svijet. Zato kažimo svi zajedno dosta mraku, dosta ekstremizmu. Hrvatska treba, želi i voli različitost!- stoji u priopćenju organizatora koji poziva sve građane da se okupe na 15. Zagreb Prideu koji će se održati 11. lipnja.

Iz Zagreb Pridea poručuju da najoštrije osuđuju vandalizam na Trgu bana Jelačića te od policije traže da poduzmu sve kako bi počinitelji ovog izgreda bili pronađeni i adekvatno kažnjeni. 

>>Šesti Split Pride prošao bez incidenta

Komentara 39

MA
matejcro
17:45 05.06.2016.

Sve dok manjina bude terorizirala vecinu, a pritom mislim na fasisticke ispade LGBT zajednice, ovakve stvari nas ne trebaju ni smetati ni cuditi.

TA
taxiico
17:46 05.06.2016.

to ste sami..

TO
tolitol
17:57 05.06.2016.

Velik sam inače zagovornik prava LGBT osoba kao civilizacijske tekovine, no ovo kod nas je nakaradno da ne može biti nakaradnije. Jedna jedina izjava u vezi s LGBT osobama nekoga iz ove vlasti bila je ona ministrice uprave koja je odgovorila da je Hrvatska ponosna na zakon o registriranim partnerstvima. I to je bilo to. Istu tu vlast optuživati zbog čina za koji je odgovorna nepoznata osoba je prozivka na razini najprimitivnijih krčmi. Prava je katastofa da se tobožnji borci za prava tih ljudi zapravo gotovo isključivo bave dnevnom politikom stavljajući se u službu ove ili one političke opcije. To je strašno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije