Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na jezerima

Na druženju u Bedekovčini ove godine i dvojica ministara

Ministri u Bedekovčini (1)
Foto: Silva Videk
1/5
01.05.2012.
u 18:04

Na druženju su bili predsjednik zagorskog županijskog SDP-a i aktualni ministar prometa, pomorstva i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić te, kao gost, ministar policije Ranko Ostojić.

Na tradicionalnom prvomajskom druženju na jezerima u Bedekovčini okupilo se petstotinjak esdepeovaca i simpatizera SDP-a, a među njima su i saborski zastupnici Željko Kolar i Dunja Špoljar, zagorska županica Sonja Borovčak te predsjednik zagorskog županijskog SDP-a i aktualni ministar prometa, pomorstva i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić te, kao gost, ministar policije Ranko Ostojić.

Uz 200 litara graha i glazbu na druženju je i ove godine veselo. Iako nije bilo službenih govora na naš upit ministar prometa Hajdaš Dončić potvrdio je, kad je riječ o Krapinsko - zagorskoj županiji, da će do kraja lipnja biti objavljen natječaj za gradnju prve dionice brze ceste Mokrice - Marija Bistrica sa spojem na Breznički Hum s time da prva faza obuhvaća gradnju od Mokrica do Opće bolnice Zabok u Bračku, a uz to radi se tender za natječaj za obnovu prve faze ceste prema Kumrovcu, na dionici od Dubrovčana do Risvice.

- Pelješki most se ne gradi u ovoj fazi. Možda negdje u daljnjoj budućnosti. U četvrtak se sastajem s ministrom prometa i komunikacija BiH Damirom Hadžićem kako bi dogovorili najbolje rješenje za prolaz kroz Neum, bez zaustavljanja. Ulaskom u Schengen pojačat ćemo trajektnu vezu, no nije još odlučeno hoće li to biti od Orebića do Ploča ili će se graditi novo trajektno pristanište. Također, radi se tender za kompletnu nizinsku prugu - kazao nam je ministar Hajdaš Dončić.

- Bit će bolje - kazao nam je pak u šali dobro raspoložen ministar policije Ranko Ostojić i prije nego što smo mu postavili pitanje i dodao da u tom ministarstvu nema nikakvih novosti. Ipak, odgovorio je da trenutno nema nikakvih naznaka za ukidanje pojedinih policijskih uprava.

- Pratit ćemo teritorijalni ustroj Hrvatske i prema tome za sada sve ostaje ovako, iako bi možda neke druge varijante bile isplativije. No, pratit ćemo decentralizaciju, a to je ozbiljna reforma koja će uključivati i policiju, no pri tom će se paziti kako se ne bi izgubila kvaliteta i racionalnost - kazao je ministar Ranko Ostojić dodajući i da se ne razmišlja o promjenama na čelu policijskih uprava jer će se to regulirati novim Zakonom o policiji pa će se načelnici birati javnim natječajem što će osigurati najkvalitetniji kadar, ravnatelj policije birat će suradnike, a Ministarstvo policije će stvarati uvjete za policijski rad.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije