Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Seljački bunt

'Na ceste će izaći još 2000 traktora. Do kada? Ne ovisi o nama'

prosvjed seljaci
Duško Mirković/Pixsell
09.03.2011.
u 14:11

Sve dok i zadnja lipa ne sjedne na račune poljoprivrednika, nećemo se pomaknuti s ceste, poručio je uime seljaka Tomislav Pokrovac

Dok je dio slavonskih seljaka odustao od izlaska na cestu, drugi se s njih ne pomiče do ispunjenja zahtjeva. Pobuna će se, kažu, čak i proširiti.

Rok do ponedjeljka

– Nastavljamo dalje prosvjedovati jer ljudi koji su bili na sastanku u Zagrebu s ministrom poljoprivrede Petrom Čobankovićem nas ne mogu predstavljati. To su pogrešne osobe na pogrešnom mjestu, a nas ne zadovoljavaju takvi dogovori – reagirao je na “zagrebački dogovor” Dragutin Dukić, predsjednik Koordinacije seljačkih udruga Požeško-slavonske županije.
Zajedno sa stotinjak tamošnjih nezadovoljnih seljaka već je drugu noć proveo na otvorenom pokraj Ferovca gdje su blokirali promet prema Požegi, Osijeku, Slavonskom Brodu i Orahovici. Potporu njegovim stavovima daju i čelnici seljačkih udruga Vukovarsko-srijemske županije koji danas kreću s prosvjedima.
– Sve dok zadnja lipa ne sjedne na račune poljoprivrednika, nećemo se pomaknuti s ceste – kazao je Tomislav Pokrovac, predsjednik Sindikata hrvatskih seljaka i čelnik seljaka vinkovačkog kraja. Dodao je, također, da su hrvatskoj Vladi i ministru Čobankoviću dali rok do ponedjeljka kako bi se očitovali o provođenju seljačkih zahtjeva, a do tada će biti na prometnicama.

– Traktorima ćemo točno u 12 sati izaći na tri punkta – na vinkovačkoj obilaznici pokraj Jarmine, u Gradištu i Ilači. Za sada ne mogu reći koliko će biti traktora jer broj raste iz sata u sat. Očekujemo da će na punktovima krajem tjedna biti 1500 do 2000 traktora. Nećemo blokirati prometnice nego samo upozoravati i ometati promet te dati razuman ultimatum da nas na punktovima posjete ili ministar Čobanković, ili premijerka Kosor ili predsjednik Josipović. Ako ne bude pomaka na bolje, sljedeći potez je blokada prometa, a do kada - to ne ovisi o nama već o onima gore na vlasti. Zahtijevamo da se prekine ova agonija hrvatskog naroda – kaže Pokrovac.

Nisu svi za prosvjede

Prvi čovjek đakovačke Brazde Matija Brlošić sa svojim je istomišljenicima odustao od blokade iako su traktori bili spremni za izlazak na ceste Osječko-baranjske županije. Promet se planirao blokirati na pet do šest punktova.
– Predložio bih ljudima da pročitaju zaključke sa sastanka i vide o čemu je riječ jer su naši zahtjevi podjednaki. Ne bih ulazio u to je li netko ili nešto stoji iza prosvjeda – odgovorio je kratko Brlošić.

Komentara 16

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
17:14 09.03.2011.

Sve lopove ste opjevali samo sebe ne.Nema većih lopova od ovih mutikaša i mlatimudana.NEDAM više.NE DAM !!!! HALO!!!! Da Bog da ,da se ruka osušila onome koji i jednu kunu više nekome da ,prije nego za to postoji opravdani razlog.DOSTA je bilo krvopije.

OB
-obrisani-
16:24 09.03.2011.

dok je srba i srbije,hrvatska nece biti gladna.....ako vi sa slavonijom,zapadnim sremom,ma celom kontinentalno hrvatskom,ne mozete nahraniti par miliona hrvata a imate 4 puta vece subvencije nego srpski seljak koji izvozi u hrvatsku onih 30% hrane koja vam fali,nece vama pomoci ni da vam daju 10 000e potsticaja po hektaru....nema leba bez motike,kazu nasi seljaci......

OB
-obrisani-
15:52 09.03.2011.

?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije