Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Slavonskom Brodu

Izvrnuo se vagon cisterna, još dvije iskočile iz tračnica

melasa
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/6
15.11.2013.
u 11:53

Nije poznato koji je uzrok iskliznuća i prevrtanja vagona, no formirano je zajedničko istražno povjerenstvo HŽ Infrastrukture i HŽ Carga koje istražuje uzroke

Vagon cisterna za prijevoz šećerne melase prevrnula se danas oko 10 sati na izlasku iz željezničkog kolodvora u blizini podvožnjaka u Slavonskom Brodu. Odmah potom iz tračnica su iskočila još dva vagona cisterne.

Kompozicija ima 30 vagona i vozila je iz Osijeka za Savski Marof. U nesreći nije bilo ozlijeđenih, niti veće štete na pruzi. Nije poznato koji je uzrok iskliznuća i prevrtanja vagona, no formirano je zajedničko istražno povjerenstvo HŽ Infrastrukture i HŽ Carga koje istražuje uzroke ovog iskliznuća.

Prema informacijama s terena, iskočio je osmi vlak u kompoziciji te povukao vagone iza sebe. Na mjesto nesreće izašli su i vatrogasci koji su utvrdili kako nema opasnosti za okoliš budući da su cisterne bile prazne. Za vrijeme trajanja očevida željeznički promet na relaciji Zagreb-Vinkovci odvijao se otežano južnim kolosijekom.

>> Ličko Lešće: Teretni vlak iskočio iz tračnica zbog tehničkog kvara

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar mf
mf
20:14 15.11.2013.

osmi vlak u kompoziciji??????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije