Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBITELJSKA DRAMA ZBOG IMOVINE

Zazidali ga u kući zbog sudske odluke.'Suprug nema izlaza. To je njegov dio kuće'

Ostao zazidan u kući
Foto: Dino Stanin/Pixsell
1/14
09.05.2019.
u 22:55

Željko Perković (57) s bratom je podijelio obiteljsku kuću, brat je dobio prizemlje, a on gornji kat, no problem su vrata kroz koja je Perković sa svojom suprugom i sinom ulazio u svoj dio kuće

Prava drama odvijala se danas u Biogradu gdje je 57-godišnji Željko Perković ostao zazidan u vlastitoj kući nakon što je izgubio sudski spor oko imovine s bratom.

Naime, muškarcu su uz nazočnost sudskih izvršitelja skinuta ulazna vrata u kuću i podignut je zid. On je odbio izaći iz kuće i tako je ostao zazidan u kući, a s balkona ne može sići.

VIDEO Zazidan je od 12.30! Supruga: Nismo mogli ulaziti u svoj dio kuće od 2011.

Izvan kuće ostala su supruga i sin koji noć planiraju provesti na ulici budući da im je kuća na Kumentu jedina imovina. Prespavat će, kažu, u automobilu.

Zadarska policija nam je potvrdila da je jutros imala asistenciju po presudi općinskog suda prema kojoj je muškarac koji je ostao zazidan, odbio izaći iz kuće.

Ostao zazidan u kući
1/14

No, doznajemo da muškarac može izaći kroz prozor i da ukoliko to odluči, uz asistenciju vatrogasca može napustiti objekt.

Supruga Duška prepričala je zbog čega je došlo do ove situacije.

– Nismo mogli ulaziti u svoj dio kuće od 2011. na dalje od kada je suprug podijelio imovinu s bratom, bili smo prisiljeni napraviti južni ulaz. Sutkinja je odlučila da vrata mogu ostati, to je bilo 2013. godine – kazala je Duška Perković, no sudski proces se nakon toga nastavio.

– Prošle-pretprošle godine kad je suprug radio u Berlinu oni su slali nama u stan u Knin poštu, pošto nismo bili tamo ispalo je kao da smo se oglušili. Sud u Zadru je donio odluku da se ta vrata zazidaju. Danas su došli i samo zazidali, sestra je dovezla iz Pule nekog radnika. Suprug nema izlaza. To je njegov dio kuće – dodaje Željkova supruga.

Gornji dio kuće i dalje je u njihovom vlasništvu, ali nemaju načina kako ući u tu kuću jer nemaju vanjski ulaz.

– Mi želimo da se to vrati natrag, mi imamo sve odvojeno, ne ulazimo kroz zajednički hodnik – rekao nam je Željko Perković.

– Brat i ja smo naslijedili kuću kad je mama umrla, brat je dolje, ja sam gore. Dok nisam vrata napravio ulaz je bio kroz bratov hodnik, pošto brat mene nije puštao, zatvarao, ja sam bio prinuđen da napravim vrata na onu stranu što su mi zazidali. I zazidao sam hodnik da nemam više ništa s njim. Tužili su me da sam probio vrata i oteo mu dio kuće – kaže Perković.

Pozive za sud je dobivao, ali nije znao jer nije bio u Hrvatskoj, kaže, nego je radio u Njemačkoj.

– Oni su završili sudski postupak, kao da ja nisam htio dolaziti, a nisam znao – rekao je.

Kaže kako sa svog kata neće sići.

– Želim da se vrata otvore i da ovo prestane. Da probiju ta vrata i da mogu ulaziti u kuću – rekao je.

Ključne riječi

Komentara 48

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
22:29 09.05.2019.

Bravo ljudino, pravi hrvat ne napušta položaj ni kad ga zazidaju, izdrži do izbora oslobodićemo te.

LO
lojtra2
21:12 09.05.2019.

Sudski "izvršitelj" izvršava riječ pravde čineći kazneno djelo. To na svijetu ne postoji! Ovo čak zasjenjuje bilo kakvu presudu i pravni postupak a "sposoban" advokat to može prikazati kao pokušaj ubojstva.

MA
Marcos
21:47 09.05.2019.

Zaboravili su spomenuti psa jer i on je odbio izaci..drustvo za zastitu zivotinja....ajmo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije