Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Bivši branitelj i teški invalid odbio vojnu mirovinu, a sada ga deložirali iz kuće

Prodanović je dodao i kako mu je jedino pomogao ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved koji mu je nakon pisma i apela uplatio 1500 kuna na račun
03. listopada 2018. u 10:22 6 komentara 3540 prikaza
Beskućnik/Ilustracija
Foto: Getty

Dragoslav Prodanović bivši je hrvatski branitelj i 80-postotni invalid, pripadnik 114. i 141. brigade HV-a, a poslije i 9. bojne HOS-a. 

BIVŠI MINISTAR 'Koja sam ja budala bio, mogao sam malo švercati i danas postati branitelj'

Branio je Hrvatsku od agresije, a s prvim hladnim danima 2018. godine ostao je bez krova nad glavom nakon što ga je iz rodne kuće u Bilanovoj 1 u splitskom Varošu, na temelju pravomoćne sudske presude, deložirao Dušan Duško Rubić, bivši suprug njegove pokojne majke Ivanke, piše Slobodna Dalmacija.

Dvor kuće nalazio se u vlasništvu Grada Splita pa se Prodanović tamo "nastanio" pod vedrim nebom. 

Zid boli zdenka farkaš 25 godina Zida boli: 'Cigle s imenima nestalih nije trebalo zakopati'

– Otkad su me izbacili iz kuće izgubio sam 10 kilograma. Svaki dan idem na previjanje jer se bojim da se rana ne bi inficirala zbog uvjeta u kojima živim. Zima ide i bojim se kako ću preživjeti – rekao je Prodanović za Slobodnu Dalmaciju.

Rana o kojoj priča iz Domovinskog je rata zbog metka zaostalog u nozi te se kreće uz pomoć dviju štaka.

Prodanović je dodao i kako mu je jedino pomogao ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, koji mu je nakon pisma i apela uplatio 1500 kuna na račun.

dubrovnik Prošlo je 27 godina Na današnji dan '91 počeo agresorski napad na Dubrovnik

– To što mi je država ponudila da me smjesti u neku obitelj u Lici, to neću ni računati kao nešto ozbiljno. Da idem negdje izvan Splita, ne dolazi u obzir. Ja ovdje moram biti i zbog pravne bitke koju vodim, ali i zbog svojeg sina kojemu sam potreban – smatra Prodanović.

Danas ga hrani Caritas, čiji mu volonteri donose jedan obrok dnevno. Za ostalo se sam snalazi ili uz pomoć poznanika, isto kao i za odjeću, a njegova je ostala u kući jer je imao samo nekoliko minuta da spremi ono najosnovnije.  Iz ponosa nije želio nakon rata ništa uzeti od države, pa ni mirovinu, tako da je ostao i bez tih primanja.

Milorad Pupovac se oglasio o zahtjevima braniteljskih udruga DAVOR IVANKOVIĆ Gdje su to i na kojim trgovima Srbi morali 90-ih potpisivati lojalnost Hrvatskoj?

Ipak, na kraju dodaje da ga najviše boli vidjeti nepoznate ljude koji dolaze i pregledavaju po njegovu dojučerašnjem domu. Njemu se ne javljaju, pa pretpostavlja da je riječ o zainteresiranim kupcima koje šalje Rubić.


 

LAQO osiguranje
Digitalna transformacija
Kako je domaći tim razvio digitalno rješenje koje Hrvatsku svrstava u europski vrh
  • bajos:

    Bitno da kojekakvo doslje iz bosne koji samo kazu da su bili u ratu biraju stanove po zagrebu koje zele..

  • Deleted user:

    što se taj sin ne nađe ocu i primi ga sebi - djeca su dužna pomoći roditelje

  • Krotila:

    ni jedan hrvatski branitelj ne smije biti ne zbrinUt i ostavljen na milost i ne milost sudbini,kao i svaki hrvatski građanin,država ne fUnkcionira,IZDAJA