Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnički gradonač

Mršić zatražio ostavku ravnateljice M. Puhalo jer je zaposlila šogoricu

'19.12.2011., Koprivnica - Zvonimir Mrsic na konferenciji za medije koju je sazvao zbog ravnateljice OS B. Radic koja je nepravilno provela javni natjecaj za radno mjesto skolske cistacice kako bi mog
'Marijan Susenj/PIXSELL'
20.12.2011.
u 10:41

Od gradskih predstavnika u školskome odboru odmah sam zatražio da utječu na poništenje nataječaja - kazao je Mršić

Ponukan medijskim napisima koji su skandalizirali prošlotjedni nepotizam u osnovnoj školi braće Radića, koprivički gradonačelnik Zvonimir Mršić jučer je na hitnoj, izvanrednoj konferenciji za novinare zatražio ostavku ravnateljice Marije Puhalo. Ona je, podsjetimo, na fingiranom natječaju na mjesto čistačice bezobzirno (i bezobrazno) zaposlila suprugu svoga brata.

Neprihvatljivo

- To je potpuno neprihvatljivo, pogotovo stoga što je riječ o obrazovnoj ustanovi. Od gradskih predstavnika u školskome odboru (dvoje od sedam, op. a.) zatražio sam da iniciraju sjednicu na kojoj će se poništiti nepotistička odluka, a ako to ne učine, raspustit ću školski odbor - bio je rezolutan Mršić. Najviše ga je pogodilo to što su mediji doznali kako je prije mjesec dana primio pismo u kojemu ga se upozorava što će se dogoditi.

- Ne odričem svoju odgovornost, ali to pismo nisam dospio pročitati jer sam bio u predizbornoj kampanji.

Također, nisam znao da je natječaj raspisan. Nakon svega mogu reći da ćemo učiniti sve kako se ovako što u Koprivnici više nikad ne bi ponovilo - zaključio je Mršić.

Na natječaj za radno mjesto čistačice u OŠ braće Radića javila se 61 nezaposlena osoba, a o tome tko će dobiti posao odlučivala je isključivo ravnateljica.

Zasad bez ostavke

S kandidatima za posao nitko nije razgovarao jer to ne traži zakon. M. Puhalo usvtrdila je kako je svjesno dala posao svojoj šogorici, iako je bila upozorena da bi to moglo izazvati buru u javnosti.

Dapače, tri dana nakon što je Večernji list objavio priču o namještenome natječaju, ona je u ponedjeljak u lokalnome tjedniku Podravskome listu ustvrdila kako ni u čemu nije pogriješila te da je "nastojala biti poštena koliko god je to moguće".

Ravnateljici Puhalo, očito, nije palo na pamet da se izuzme iz odlučivanja o zapošljavanju u školi u kojoj je na čelu zbog toga što je jedan od kandidata s njom u bliskoj vezi.

- Pričekat ću odluku prosvjetne inspekcije, zasad ne namjeravam davati ostavku - izjavila je jučer ravnateljica M. Puhalo.

Komentara 10

Avatar tkozna
tkozna
08:26 24.12.2011.

Stiglo je vrijeme da se i u Koprivnici napravi provjetravanje. Ma gle ti ovih kombinacija obitelji Pobi, gle ti stručnjaka Ledinskog, gle ti Bagarića....... recidivi bivšeg samoupravljanja.

Avatar tkozna
tkozna
10:51 20.12.2011.

A po čemu je LEDINSKI tako sposoban i ima ured i uposlenike da bi napravio dvije zgrade, da je on napravio eh eh. Mislim, idemo biti otvoreni do kraja,ovakva polovična rješenja me ne zanimaju!

Avatar stravaxx
stravaxx
14:30 20.12.2011.

da je tak kak sad mrle veli onda je on odavno trebal biti daleko od fotelje gradonačelnika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije