Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mirovinsko osiguranje

Mrsić: Odlazak u mirovinu sa 67 godina sasvim je primjeren

Mirando Mrsić
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
03.06.2014.
u 16:34

Najavio je i da se sukladno preporukama Europske komisije razgovara i o produljenju dobi za odlazak u mirovinu s 67 godina

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić danas u Županji nije želio posebno komentirati izvješće SOA-e o praćenju Slavka Linića.

Predsjednik je sve rekao  rekao je kratko Mrsić. Na upit hoće li glasovati na sjednici Predsjedništva SDP-a o izbacivanju Linića iz stranke rekao je da je ta sjednica u srijedu i da ono što će govoriti na unutarstranačkim tijelima nije za javnost.

Najavio je i da se sukladno preporukama Europske komisije razgovara i o produljenju dobi za odlazak u mirovinu sa 67 godina.

Smatramo da u ovom trenutku, s obzirom na razvoj situacije u Hrvatskoj, dob hrvatskih građana i duljinu uživanja mirovina, da je ono što smo mi predvidjeli u Zakonu o mirovinskom osiguranju sasvim primjereno ovom trenutku. U sljedeća tri mjesec nam predstoji ulazak u europski sustav gdje se mjeri adekvatnost mirovine sa životnom dobi. Tada ćemo govoriti je li potrebno produljivati dob za odlazak u mirovinu ranije ili je dovoljno ono što smo mi predvidjeli  rekao je Mrsić.

Dodao je i da Hrvatska ima osigurana sredstva namijenjena aktivnoj politici zapošljavanja mladih. – Sredstva su dijelom stigla. Dakle, 22 milijuna eura je na proračunu RH. Istodobno one druge stvari koje smo predvidjeli iz proračuna normalno funkcioniraju. Više od 15.000 mladih je u ovom trenutku u ovoj mjeri zasnivanja radnog odnosa. Više od 60 posto njih zaposli se unutar dvije godine odnosno godinu dana od završetka rada bez zasnivanja radnog odnosa  pojasnio je Mrsić. Na upit o provođenju Zakona o radu istakao je da se želi sjesti sa socijalnim partnerima. Razgovori su bili dugi, iscrpni i jezgroviti i na Ministarstvu rada i mirovinskog sustava je da, na temelju te diskusije sa socijalnim partnerima, izradi prijedlog zakona koji će najprije predstaviti socijalnim partnerima, a  nakon toga i javnosti i uputiti u proceduru Vladi zaključio je Mrsić.

>> Josipović: SOA nije pratila Linića ni njegovu obitelj!

Ključne riječi

Komentara 29

Avatar Florida_manatee
Florida_manatee
16:43 03.06.2014.

Dao bi ja njemu kramp i lopatu pa nek dere. A na kraju mjeseca 2500 kuna platu i onda bi mu rekao da kaj oce. Da mu je to sve super.

HO
holcer
16:57 03.06.2014.

Neradnice vi mozete i sa 80.

TA
tadicfranjo
17:13 03.06.2014.

E moj prijatelju, ti mislis da je svima kao tebi, da se sjedi i hoda po vecerama i ja bi tako mogao do 67, mozda i malo duze, spusti se malo medu obican narod pa ces da vidis kako je, nezelim psovati ovi ce me odmah upozoravati, samo ti zelim da do 67 uzivas ako Bog da u nekoj bolnici i to paraliziran pa da te ja pitam da li je to REALNOST.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije