Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE SE URUŠILO

VIDEO Pogledajte trenutak teške nesreće: Most se srušio na brodove

Kolaps mosta
Foto: Reueters/PIXSELL
1/8
01.10.2019.
u 12:17

Vjeruje se kako je do rušenja mosta došlo zbog kolapsa jednog od stupova mosta.

Turistička atrakcija, most Nanfangao na sjeveroistoku Tajvana srušio se kad je preko njega prelazila naftna cisterna. Most je pao na nekoliko brodova koji su se nalazili ispod njega. 

Spasilačke snage pretpostavljaju kako je najmanje 11 osoba nestalo, dok je 10 osoba ozlijeđeno i prevezene su u bolnicu. Šest osoba zadobilo je teže ozljede. Neki od nestalih nalazili su se u brodovima, dok su drugi bili viđeni na mostu prije kolapsa. 

– Most se srušio oko 9.30 sati (po lokalnom vremenu) kada je na njemu bila cisterna koja se zapalila – rekao je Shih I-chun, gradski dužnosnik i dodao: – Bojimo se da bi neki ribari mogli biti zarobljeni u brodovima.

 

Vjeruje se kako je do rušenja mosta došlo zbog kolapsa jednog od stupova mosta. Nesreća se dogodila nekoliko sati nakon što je tajfun prošao tim područjem. 

Kolaps mosta
1/8

Predsjednica Tsai Ing-wen izjavila je kako se nada da će se učiniti sve što je moguće da "broj umrlih i ozlijeđenih bude što manji".

U akciju spašavanja uključeno je više od 60 vojnih i pomorskih specijalaca, uključujući i ronioce, piše Sky News. 

Ključne riječi

Komentara 3

VE
verica2
12:39 01.10.2019.

Jesu li most gradili Kinezi?

MI
mikivrb
13:14 01.10.2019.

tako će i pelješki?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije