Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dogovor

Most nezavisnih lista i inicijativa Ivana Lovrinovića zajedno na izbore

kolaž
Foto: Pixsell
30.08.2015.
u 08:34

Da je u tijeku formiranje zajedničkih tijela i struktura za parlamentarne izbore u kojima sudjeluje prof. Lovrinović sa svojim kolegama potvrdio je i Božo Petrov

Most nezavisnih lista i inicijativa profesora Ivana Lovrinovića postigli su dogovor te na skorašnje parlamentarne izbore izlaze zajedno. Kako doznajemo ne radi se o koaliciji jer Lovrinovićva inicijativa nije formalna stranka, već će cijeli projekt ostati pod već javnosti poznatim imenom Mosta.

Gradonačelnik Metkovića Božo Petrov i omiški gradonačelnik Ivan Kovačić te načelnici s istoka poput Tomislava Panenića sada su dobili poveznicu i u Zagrebu- Ivana Lovrinovića i oko njega okupljene stručnjake.

Ivana Lovrinovića, ekonomskog stručnjaka i bivšeg dekana Ekonomskog fakulteta, koji je dugogodišnji kritičar HDZ-ova i SDP-ova pristupa gospodarskim i posebno monetarnim pitanjima, htjeli su i u Živom zidu, a i nekim drugim političkim inicijativama. Široj javnosti poznat je i kao savjetnik udruge Franak. Da se Lovrinović sprema na političko djelovanje najavio je i sam prije ljeta gostujući u emisiji Hrvatskog radija U mreži Prvog.

Nova politička stranka se sprema i dolazi. Ja sam dio toga, mi smo ti koji dolaze- kazao je tada Lovrinović objasnivši kako je riječ i pokretu.

Da je u tijeku formiranje zajedničkih tijela i struktura za parlamentarne izbore u kojima sudjeluje prof. Lovrinović sa svojim kolegama potvrdio je i Božo Petrov.

- A bit će još takvih ozbiljnih povezivanja oko MOST-a kao zajedničke platforme. Mi gradimo nacionalnu priču koja nailazi na veliki interes i na terenu i među stručnjacima. A, nismo naivni, još više to izaziva interes u dvjema opcijama koje su već uhodale svoju interesnu verziju Hrvatske: malo vi pa malo mi. Ali i tome će doći kraj. Mi vremena i snaga imamo ne za jednu utakmicu, nego za cijeli turnir. Godine koje dolaze obilježit će MOST nove politike za cijelu Hrvatsku- poručio je Petrov.

Suradnju je potvrdio i Lovrinović koji smatra da Hrvatskoj treba nova, svježa, ozbiljna i originalna politička alternativa dugogodišnjim neuspješnim smjenama jedne te iste pogrešne politike.

- I ja i moji suradnici smatramo da se, udruženi s uspješnim nezavisnim inicijativama s terena, možemo s punim pravom hrvatskoj javnosti ponuditi kao ta alternativa s pokrićem i nadom. To planiramo preko zajedničke platforme MOST u kojoj svoje mjesto imaju i nezavisni gradonačelnici i načelnici s jedne i mi kao nezavisni stručnjaci s druge strane. Zajedničkim istupom demantirat ćemo one koji nas stalno pokušavaju predstaviti HDZ-ovim ili SDP-ovim igračima. Pokazati ćemo im da smo u stvari protivnici te jedne te iste stranke – kazao je Lovrinović.

>> Traže smanjenje broja zastupnika na 100 i upola manje plaće dok ne pokrenu Hrvatsku

Komentara 12

Avatar Bekrija
Bekrija
10:43 30.08.2015.

Ma bilo tko samo da HDZ=SDP=komunistička paratija propadne. Sretno!

LE
LeonardS
10:20 30.08.2015.

Tooo , ujedinite se nezavisni, bravo !!!!

MA
marijaqwer
11:42 30.08.2015.

Pozeljna je svaka nova politicka snaga kao alternativa sdp= hdz + njihovi sateliti i otpaci, jer oni su stvarno potroseni i ne mogu ponuditi nikakav napredak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije