Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREBAČKI NADBISKUP

Mons. Kutleša na izvanrednom zasjedanju HBK: Ugrožene su nam tradicionalne vrijednosti i moralni temelji

HBK
22.01.2024.
u 23:23

Izvanredno zasjedanje Hrvatske biskupske konferencije pod predsjedanjem predsjednika HBK-a zagrebačkog nadbiskupa Dražena Kutleše održano je u ponedjeljak, 22. siječnja 2024. godine, u sjedištu HBK-a u Zagrebu, objavio je Tiskovni ured HBK.

Nakon uvodne molitve nazočne je, kako se navodi u priopćenju, pozdravio predsjednik HBK-a nadbiskup Kutleša koji je istaknuo kako su danas tradicionalne vrijednosti i moralni temelji dovedeni u pitanje te da je dužnost pastira Crkve čvrsto stajati u vjeri i pružati duhovno vodstvo koje će vjernicima pomoći da ostanu vjerni Bogu i postojani u Njegovoj ljubavi. Osobiti naglasak je stavio na značaj vjere, jedinstva i zajedništva te potrebu evangelizacije u našim župama i zajednicama. Podsjetio je i na važnost ekumenskog nastojanja oko jedinstva kršćana zahvalivši požeškom biskupu Antunu Škvorčeviću, predsjedniku Biskupske komisije HBK-a za ekumenizam, na njegovoj predanosti i trudu u organizaciji ekumenskog susreta koji je povodom Molitvene osmine za jedinstvo kršćana održan jučer, 21. siječnja 2024., u Bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca u Zagrebu.

VEZANI ČLANCI: 

U radnom dijelu, nakon usvajanja zapisnika s prošlog zasjedanja, biskupi su zajednički promišljali o nekim dimenzijama priprave jubilejskih proslava 2025. godine. Ova će 2024. godina biti posvećena molitvenoj pripravi za Svetu godinu te će u tome smislu biti priređeni posebni molitveni materijali s naglaskom na snažniju prisutnost časoslova naroda Božjega u našim vjerničkim zajednicama. Što se tiče priprave za proslavu velikog jubileja 1100. obljetnice splitskih crkvenih sabora u vrijeme hrvatskoga kralja Tomislava bilo je govora o odboru koji će koordinirati program proslave te velikom znanstvenom skupu i vjeronaučnoj olimpijadi na temu jubileja kao i nacionalnom hodočašću u Rim. Biskupi su posebnu pažnju posvetili dušobrižništvu hrvatskih branitelja kako bi na što učinkovitiji način doprinijeli njihovim duhovnim potrebama i zacjeljenju ratnih rana, navodi se iz HBK.

Komentara 5

MT
mačak tom
00:32 23.01.2024.

Poštovani biskupi, hvala na trudu, ali ništa od svega ako će Crkva i nadalje stajati uz HDZ. HDZ je postao glavni promotor genderizma i ne razlikuje se od ljevice po tom pitanju.

BO
BozeSacuvaj
04:13 23.01.2024.

Nekako pusto od komentara inventar komentatora poslanih od Središnjice...zamišljam da je Kutlesa kritizirao predsjednika Milanovića -srušila bi se stranica VL,,,ovako ništa..bez veze

DU
Deleted user
07:27 23.01.2024.

Zabrinut za vino kao da se besplatno dijeli a ne kao da netko masnu lovu zarađuje na tom istom vinu. Druga priča bi bila da si posvetio privatni vinograd od ljudi koji to vino neće prodavati. Ljudski otpadak i licemjer.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije