Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRITVOREN

Mještani o profesoru: Trenira i moje dijete. Ima našu podršku

Osnovna škola Nedelišće
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
08.05.2014.
u 09:54

Na društvenim mrežama osnovana je grupa podrške pritvorenom nastavniku koja je zasad skupila 150 “lajkova” bivših učenika

Zbog tajnosti istrage malo je novih detalja o nastavniku tjelesne i zdravstvene kulture u Osnovnoj školi Nedelišće pokraj Čakovca, koji je 25. travnja priveden u istražni zatvor u Varaždinu i zadržan zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. Nastavnika su navodno prijavili roditelji dviju učenica petog razreda koje su se požalile da ih je neprimjereno dodirivao na nastavi.

– Tjelesni podučava već gotovo 30 godina. Čovjek je dobar kao kruh pa me iznenadilo to što sam pročitala u novinama – kaže prodavačica u mjesnoj trgovini. I dok u selu o njemu rijetko tko želi govoriti, na društvenim mrežama otvorena je stranica na kojoj se prikupljaju glasovi podrške. Nabrojeni su njegovi rezultati u atletskom klubu i školi pa se tako ističe da je školska sekcija atletičara u Poreču nedavno osvojila zlatnu i srebrnu medalju.

– Ne možeš biti zadovoljan i osvajati medalje ako te trener maltretira. Bio sam na dosta natjecanja i vidio da se on prema djeci odnosi kao prema svojoj. Da je radio to za što je osumnjičen, djeca bi na treninge hodala bez volje ili bi se ispisala – ističe pokretač grupe za podršku koja je skupila više od 150 “lajkova”. Smatra da je riječ o “dječjem pretjerivanju”.

– Bio mi je razrednik jednu godinu. OK je tip, korektan i profesionalan, nepopustljiv kad su u pitanju nestašluci, ali pravedan. No, svaka priča ima dvije strane – kaže jedna mještanka, a druga dodaje: – Trenira i moje dijete i mi mu dajemo podršku.

>> Pohotni nastavnik: Profesor tjelesnog na satu dirao učenice!

Komentara 2

SJ
svakog jutra oko podne u 18:00
10:57 08.05.2014.

čovjek je sigurno u pogrešnoj stranci

BB
bozo boric
13:18 08.05.2014.

vjerujem da učitelj nije htio trenirati neku mamu i evo ti ga sad odmara...ženama se ne smije zamjeriti muška osoba ni odbiti ponuđeno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije