Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA PREMIJERA

Mistična priča puna krvi i borbe, ali i kontroverza i širokoj javnosti dosad neotkrivenih povijesnih detalja

Žumberački uskoci
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
1/4
08.06.2022.
u 13:28

Premijerno nastupaju Žumberački uskoci, dokumentarno-igrani film Večernjeg lista.

Sve je počelo od "hopsanja" po mnogima dotad nepoznatom gorju u blizini Zagreba. Godinama nekoliko Večernjakovaca istražuje Žumberak, a što su više planinarskih staza, zabačenih mjestašca ili vijugavih šljunčanih cestica otkrivali, tako su upoznavali i bogatu žumberačku povijest koje jednostavno nema u redovnim povijesnim knjigama tijekom školovanja. Ili je tek štura crtica u vidu poznatih osoba koje su svojim djelovanjem ostale zapisane, a koje su odrasle ili potječu s tog masiva.

U nešto više od godinu i pol ova sjajna ekipa stvorila je dokumentarno – igrani film - Žumberački uskoci.

Foto: Boris Ščitar/PIXSELL

Pod režiserskom palicom glavnog urednika Večernjaka, Dražena Klarića, nastala je ova mistična priča o višestoljetnim ratnicima, bečkim plaćenicima i hrvatskim grkokatolicima. Priča je to puna odanosti, emocija, krvi i borbe, ali i kontroverza i širokoj javnosti dosad neotkrivenih povijesnih detalja.

Premijerno će se prikazati 14. lipnja u Branimir Mingle Mallu.

Uronite u nevjerojatan mistični svijet Žumberka, povijesne pozornice na kojoj su se spojili istok i zapad i na kojoj su stasali nepobjedivi uskoci.

Režija: Dražen Klarić
Scenarij: Petra Balija, Dražen Klarić
Direktor fotografije: Matej Pavelić
Autor glazbe: Matej Meštrović
Glume: Marin Penavić, Marin Matijević, Marko Nožica, Milan Delivuk

Foto: Boris Ščitar/PIXSELL

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije