Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fimi media

Mirjana, Petra i Bruna svjedočit će o podrijetlu imovine

mirjana sanader,ivo sanader
Foto: Patrik Macek/Pixell
1/3
06.11.2013.
u 11:07

Odlučilo je tako sudsko vijeće prihvativši dokazane prijedloge obrane, a članovi obitelji Sanader trebali bi svjedočiti o okolnostima stjecanja imovine

Davor Blažević Tigar, bivši šef Sanaderova osiguranja, Miljenko Radnić, koji je bio na čelu MUP-ova odjela za osiguranje štićenih osoba, Mirjana, Bruna i Petra Sanader te Ivo Šarić neki su od svjedoka koji će biti saslušani u nastavku suđenja za aferu Fimi media. Odlučilo je tako sudsko vijeće usvojivši dokazane prijedloge obrane, a članovi obitelji Sanader trebali bi svjedočiti o okolnostima stjecanja imovine nakon što je USKOK predložio da se bivšem premijeru te njegovoj užoj i široj obitelji oduzme imovina za koju ne mogu dokazati kako su je stekli na zakonit način.

Prihvaćen je i prijedlog HDZ-a za dopunskim knjigovodstveno-financijskim vještačenjem, a u nastavku postupka pročitat će se i podaci porezne uprave koji se odnose na podatke o Sanaderovoj imovini te podaci nekoliko banaka u kojima obitelj Sanader ima otvorene račune.
Odbijen je prijedlog Čede Prodanovića da se u spis uvrsti, kako je kazao, analitičko izvješće ravnateljstva policije koje je, prema Prodanovićevim riječima, rađeno nakon što su u medije procurili podaci iz tajnih istraga koje su se vodile protiv Sanadera.

Prema Prodanoviću riječ je o dokumentu koji dokazuje da je Sanader žrtva političkog progona jer se u njemu nalaze i podaci o kontaktima Jadranke Kosor pojedinim ljudima i tužiteljstvu koji, prema Prodanoviću, dokazuju da je bivša premijerka u tužiteljstvo slala ljude da, kako on kaže, utoče Sanadera.

Sudsko je vijeće odbilo taj dokaz, no nejasno je o čemu je točno riječ i tko je to izvješće napravio jer, prema dostupnim podacima, ono nema potpisni pečat ovlaštene osobe.

>>Odvjetnik HDZ-a: USKOK je odredio ishod izbora!

Komentara 6

Avatar gorskikristal
gorskikristal
12:10 06.11.2013.

Prva točka prvog zasjedanja Prvog Hrvatskog Sabora 1990-e je bila - ukidanje zakona o ispitivanju porijekla imovine. Nakon ukidanja tog zakona više nije bilo straha za drugove koji su mogli stjecati sve što im oko poželi. To im je omogućio protuustavni zakon o pretvorbi i privatizaciji po kojem je tuđa imovina prodana kao da je državna. Da je bar prodana,ali nije - razdijeljena je. Kad bi sutra bio izglasan ponovo taj zakon, pokazalo bi se da Sanader nije niti 1000-ti na listi onih koji danas imaju nekoliko tisuća puta više imovine, nego li su to prihodima mogli steći.

BA
balic
12:00 06.11.2013.

A sigurno ce svjedocit u korist oca ,neces ruku koja tre hrani odbacit... One kao znaju kako je stekao sve sto ima ... ...

2X
2Xgeneral
12:33 06.11.2013.

Baš me zanima kako će curice Bruna i Petra objasniti ( nadam se da će netko postaviti takvo pitanje ) otkuda tataku tolika lovica!! odgovor: " Tatek je puno delal i nikad ga ni bilo doma!! Pa valjda je nekajj i zaradil? Ni delal za čavle?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije