Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPISIVANJE U ARKOD

Ministar Tolušić: Mešetarenje poticajima i zemljištem nikome nećemo dopustiti

tomislav tolušić
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
24.10.2016.
u 15:12

Ministar Tolušić je najavio da će novi pravilnik biti na snazi do kraja tjedna odnosno kad se stvore pravni uvjeti za njegovo donošenje

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić održao je press konferenciju na kojoj je izvijestio o problematici upisa privatnog zemljišta u ARKOD i daljnjem postupanju.

''Pokazao se problem s raspolaganjem privatnim zemljištem. Meni takav način nije u redu i po meni nije toliko bitno je li zakonit, o tom po tom, ali nije dopustiv. Nije legitimno sigurno. Do kraja tjedna te stvari će biti regulirane kroz novi pravilnik'', kazao je Tolušić, javlja N1.

Stiže novi pravilnik

Ministar je najavio da će novi pravilnik biti na snazi do kraja tjedna odnosno kad se stvore pravni uvjeti za njegovo donošenje, a najavio je i mogućnost kaznenih progona ako se pokaže da je bilo nekih nezakonitosti.

''Pozivamo sve vlasnike u čije ime eventualno netko uzima poticaje da se jave. Mijenjamo sve akte u tom dijelu i stručne službe odrađuju svoj posao, a do petka bi trebali imati novi pravilnik na snazi. Čim se stvore pravni uvjeti da se donese pravilnik. Tražit ćemo izjave vlasnika da on daje potpis i suglasnost. Pročešljat ćemo kompletne upise koji su provedeni temeljem ovih izjava. Kontrola će biti u potpunosti provedena. Ako se nepravilnosti pokažu kao nezakonitosti to će odrađivati DORH i policija", rekao je ministar.

''Mešetarenje poticajima i zemljištem nikome nećemo dopustiti. Stručne službe od jutra rade na izmjeni pravilnika. Je li on mogao biti drugačiiji? Vjerojatno je. Je li bio u dobroj namjeri donesen? Vjerojatno je. Mi smo tu da se krpaju takve rupe'', kazao je Tolušić.

Rupa u starom pravilniku je bilo, kaže Tolušić, a i ljudi koji su ih pokušali iskoristiti. ''Mi to sad pokušavamo ispraviti'', kazao je Tolušić dodavši da je preispitivanje svog statusa dosad zatražilo 89 korisnika ARKOD-a.

''Svi za koje utvrdimo nepravilnosti bit će ispisani iz sustava ARKOD-a, a ubuduće će svi morati imati suglasnost vlasnika'', rekao je Tolušić.

> > Ministar Tolušić: Hitno promijenite uredbu. To nije moralno i nije normalno

Komentara 8

VA
valek000
16:45 24.10.2016.

Tko je izmijenio uredbu i po čijem nalogu? Sigurno se nije obični vlasnik zemljišta tomu dosjetio nego mafija iz Ministarstva poljoprivrede i svih tih agencija dok je vidjela priliku za izvlačenje državnog novca. Otkaz po kratkom postupku svima. Početkom prošle godine to se nije moglo jer sam kao vlasnik zemljišta išla javnom bilježniku sa zakupcem potpisati ugovor o zakupu. Budući da je zemlja u suvlasništvu nisu mu dali da se upiše na sto posto zemlje, iako ju obrađuje, jer su postojali suvlasnici.

SS
sokac sa drave
15:40 24.10.2016.

Konacno pravi ministar poljoprivrede,skolovan i posten pravi slavonac.Mi slavonci ne zelimo varati ali ni biti prevareni.

LU
luftbrenzer
19:09 24.10.2016.

"''Mešetarenje poticajima i zemljištem nikome nećemo dopustiti. " -.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-. Nakon što se godinama očigledno kralo, sada se glumi tobožnja strogoća. Za lopove se tvrdi da će biti ispisni iz ARKOD-a, umjesto da se jasno kaže da će u zatvor izatvor i da će im se sve opljačkano oduzeti. Koliko još pljački može jadna Hrvatska izdržati?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije