Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ministar pojasnio proceduru za pomilovanje Huanita Luksetića

Zatraženo je izvješće od Centra za socijalnu skrb o životnim prilikama te izvješće nadležnog suda, nakon toga će svoje mišljenje izreći Ministarstvo pravosuđa i cijeli predmet uputiti predsjednici, rekao je ministar Bošnjaković
30. siječnja 2019. u 13:08 2 komentara 98 prikaza
Zlata i Huanito Luksetić
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/4

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković izjavio je prije sjednice Vlade kako očekuje da bi cjelokupna procedura vezana uz pomilovanja Huanita Luksetića mogla završiti u iduća dva tjedna, nakon čega će predmet biti dostavljen Predsjednici na postupanje.

marihuana 'Pomagala joj je' Sutkinja iz Pule oslobodila ženu koja je uzgajala marihuanu, evo zbog čega

Zatraženo je izvješće od Centra za socijalnu skrb o životnim prilikama te izvješće nadležnog suda, nakon toga će svoje mišljenje izreći Ministarstvo pravosuđa i cijeli predmet uputiti predsjednici, rekao je Bošnjaković.

"Čim to dobijemo napravit ćemo svoje i poslati predsjednici s obrazloženim svoji stavom. Koliko će to trajati ovisit će o Centru za socijalnu skrb, no vjerujem da će to biti u sljedeća dva tjedna", rekao je Bošnjaković.

Pogledajte video o hrvatskim apsurdima:

Ocijenio je i kako nije zaobiđena procedura uobičajena u takvim slučajevima. "Nije zaobiđeno ništa. Nakon pravomoćne presude svatko ima pravo tražiti pomilovanje, tako da je procedura redovna", rekao je. 

Huanito Luksetić Slučaj Huanita Luksetića Marihuana za liječenje 
mora biti dostupna: 'Sve što smo radili sada je uklonjeno'

Kad je riječ o zahtjevima sudskih službenika koji traže dodatak na plaću, Bošnjaković odgovara kako bi volio da dobiju veće plaće, ali ne zna hoće li do toga doći. To pitanje nije u resoru pravosuđa, već u domeni Vlade i resora koji vode brigu o tome, imajući u vidu i situaciju drugih unutar državne uprave.

Kolinda Grabar Kitarović pomilovanje Grabar-Kitarović pomilovat će Luksetića: Čeka se izvješće Ministarstva pravosuđa

"Mi ukazujemo da su ti ljudi zaista loše plaćeni, međutim, Zakon o plaćama državnih službenika i namještenika nije u resoru pravosuđa. Mi u okviru radne skupine ukazujemo na to. Plaće administrativnih referenata, odnosno zapisničara su niske, ali su općenito u cijeloj državnoj upravi takve", rekao je Bošnjaković.

Zlata i Huanito Luksetić
1 / 9
U Rijeci se održao mirni prosvjed simboličnog naziva "Zapali za Huanita, zapali za pravosuđe"
Na graničnom prijelazu u Slavonskom Brodu pojačan promet vozila na ulasku u RH
PAO NA GRANICI
Naoružan do zuba pokušao ući u Hrvatsku: Pronašli mu kalašnjikov, pištolj, bombe...
HUB
Napravite prvi korak
Financijske poteškoće moguće je riješiti
  • Deleted user:

    Ministre problem je drugi.Kod sina generala se nadje droga i vaga i izjavi da je to čuvao za nekoga i dobije uvjet.Ovdje čovjek koji uzgaja za svoje lhečenje dobije bezuvjetni zatvor to je problem.Sudstvi i sudci.Nema po sirotinji opleti ali ... prikaži još! ove potkožene ne diraj.

  • goran2hr:

    Ukoliko zaista marihuana ima zdravstvenu vrijednost, ne vidim problem u tome da se to na preporuku liječnika daje pacijentima, ali kontrolirano i uz određene uvjete (da za vrijeme primanja takve terapije osoba ne bi smjela upravljati vozilom, opasnim strojevima i ... prikaži još! sl., te posjedovati oružje). Međutim, nisam ni za slobodan i nekontroliran uzgoj i trgovanje tom travom, jer to je za mlade (pa i djecu) ulaz u svijet droga (neće oni prvo bosti vene, nego uzimati "tabletice" i pušiti travu, pa kada se na to naviknu i postane im slabo, prijeći će ja jače "stvari). A ovako, sada se svi dileri mogu "ukrcati na vlak", pa to više neće biti uzgajivači (prodavači) droge, nego - terapeuti.