Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Pomagala joj je'

Sutkinja iz Pule oslobodila ženu koja je uzgajala marihuanu, evo zbog čega

marihuana
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
30.01.2019.
u 11:40

Slučaj je sličan onome Huanita Luksetića koji boluje od multiple skleroze te je osuđen na dvije godine zatvora zbog uzgoja marihuane

Sutkinja Općinskog suda u Puli Vera Glasnović Gjoni oslobodila je optužbi jednu ženu i njezinog partnera koji su se na sudu našli zbog proizvodnje i prometa drogama.

Slučaj je sličan onome Huanita Luksetića koji boluje od multiple skleroze, no on je osuđen na dvije godine zatvora zbog uzgoja marihuane.

– Činjenica je da se u ovom pulskom predmetu 48-godišnjakinju i njezinog godinu dana starijeg partnera teretilo da su u cilju uzgoja marihuane za vlastitu konzumaciju nabavili opremu potrebnu za uzgoj te uzgojili devet stabljika konoplje visine od 14 do 65 centimetara, koje su sadržavale više od 0,3 posto THC-a. Međutim, činjenica je da je okrivljena u svojoj obrani navela da je od 1996. godine HIV pozitivna, a imala je i hepatitis – prepričala je za Glas Istre sutkinja Glasnović Gjoni i dodala:

– Kazala je da je bila stalno bombardirana tabletama i terapijama, te joj je to uništilo organizam. Imala je problema s jetrom i bubrezima. Na internetu je pročitala da od marihuane može napraviti maslac pa je kupila sve što joj je trebalo za uzgoj, jer marihuane nema u prodaji. Partner joj je pomogao pripremiti maslac, a njegovom konzumacijom počela je dobivati na kilaži i počela je normalno funkcionirati. Za nju je, navela je, to bio samo lijek. Nije osporavala da je uzgojila devet biljaka, zna da je to zabranjeno, no ona već više od 20 godina boluje, o čemu je sudu dostavila medicinsku dokumentaciju. Žena je 74-postotni invalid, a kako je sama istaknula, otkad konzumira maslac s marihuanom njezini su nalazi puno bolji.

VIDEO Hrvatski apsurdi

Komentara 1

VL
vlada1
12:45 30.01.2019.

A možda joj je prezime olakotna okolnost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije