Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Sutkinja iz Pule oslobodila ženu koja je uzgajala marihuanu, evo zbog čega

Slučaj je sličan onome Huanita Luksetića koji boluje od multiple skleroze te je osuđen na dvije godine zatvora zbog uzgoja marihuane
30. siječnja 2019. u 11:40 1 komentara 989 prikaza
marihuana
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Sutkinja Općinskog suda u Puli Vera Glasnović Gjoni oslobodila je optužbi jednu ženu i njezinog partnera koji su se na sudu našli zbog proizvodnje i prometa drogama.

Huanito Luksetić Slučaj Huanita Luksetića Marihuana za liječenje 
mora biti dostupna: 'Sve što smo radili sada je uklonjeno'

Slučaj je sličan onome Huanita Luksetića koji boluje od multiple skleroze, no on je osuđen na dvije godine zatvora zbog uzgoja marihuane.

– Činjenica je da se u ovom pulskom predmetu 48-godišnjakinju i njezinog godinu dana starijeg partnera teretilo da su u cilju uzgoja marihuane za vlastitu konzumaciju nabavili opremu potrebnu za uzgoj te uzgojili devet stabljika konoplje visine od 14 do 65 centimetara, koje su sadržavale više od 0,3 posto THC-a. Međutim, činjenica je da je okrivljena u svojoj obrani navela da je od 1996. godine HIV pozitivna, a imala je i hepatitis – prepričala je za Glas Istre sutkinja Glasnović Gjoni i dodala:

Huanito predsjednica 'Donijela sam odluku o pomilovanju Huanita kao predsjednica, žena i majka'

– Kazala je da je bila stalno bombardirana tabletama i terapijama, te joj je to uništilo organizam. Imala je problema s jetrom i bubrezima. Na internetu je pročitala da od marihuane može napraviti maslac pa je kupila sve što joj je trebalo za uzgoj, jer marihuane nema u prodaji. Partner joj je pomogao pripremiti maslac, a njegovom konzumacijom počela je dobivati na kilaži i počela je normalno funkcionirati. Za nju je, navela je, to bio samo lijek. Nije osporavala da je uzgojila devet biljaka, zna da je to zabranjeno, no ona već više od 20 godina boluje, o čemu je sudu dostavila medicinsku dokumentaciju. Žena je 74-postotni invalid, a kako je sama istaknula, otkad konzumira maslac s marihuanom njezini su nalazi puno bolji.

VIDEO Hrvatski apsurdi

Zoran Vakula
PROGNOZA ZA HRVATSKU
Vakula otkrio kakva bi trebala biti veljača i koliko će biti oborina
PRIPREMA VOZILA
Doznajte kako kvalitetno pripremiti vozilo za zimsku vožnju i osvojite vrijedne nagrade