Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
berkarar iz uljanika

Milanović u Turkmenistanu nazočio primopredaji broda izgrađenog u Puli

milanović
Davor Javorović/Pixsell
05.12.2014.
u 20:34

Brod Berkarar izgrađen je u pulskom brodogradilištu Uljanik i prvi je od dva broda koje je Uljanik ugovorio i izgradio za turkmenskog naručitelja.

Premijer Zoran Milanović boravio je danas u Turkmenistanu gdje se sastao s predsjednikom Gurbangulyjem Mälikgulyýewiçom Berdimuhamedovom te sudjelovao na ceremoniji primopredaje broda Berkarar u Međunarodnoj luci Turkmenbaši.

Brod Berkarar izgrađen je u pulskom brodogradilištu Uljanik i prvi je od dva broda koje je Uljanik ugovorio i izgradio za turkmenskog naručitelja. Riječ je o Ro-Pax trajektima za prijevoz kamiona. Isporuka drugog broda, Bagtyyar, predviđena je za proljeće 2015. godine, priopćeno je iz ureda Vlade. U posao isporuke broda Berkarar aktivno je bila uključena i hrvatska gospodarska diplomacija koja je s turkmenskim i ruskim vlastima dogovorila uspješan tranzit broda do Kaspijskog mora, odnosno do Međunarodne luke Turkmenbaši.

- Hrvatski partneri su spremni na suradnju s Turkmenistanom u bilo kojoj grani u kojoj postoji potreba za razmjenom iskustava i tehnologija - kazao je premijer Milanović dok je turkmenistanski predsjednik naglasio da su dvije zemlje odlučne prijateljske odnose i međudržavnu suradnju podignuti na viši stupanj.

Među sektorima trgovinsko-gospodarske suradnje koji se dinamično razvijaju, predsjednik Berdimuhamedov naveo je toplinsko-energetski i transportno-komunikacijski sektor, ali i nove mogućnosti s obzirom na velike planove Turkmenistana za razvoj turizma, konkurentnog domaćeg prometnog kompleksa i lučke infrastrukture. Istaknuvši veliko iskustvo Hrvatske u razvoju djelotvorne i isplative turističke industrije, Berdimuhamedov je izrazio zanimanje za daljnje produbljenje kontakata i u tom smjeru.

Uz sastanak premijera Milanovića i predsjednika Turkmenistana, održan je i sastanak dvaju izaslanstava, na kojemu je, s hrvatske strane bio i zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović te hrvatski gospodarstvenici: Gianni Rosanda, predsjednik Uprave Uljanika, Darinko Bago, predsjednik Uprave Končar – Elektroindustrija i Joško Mikulić, predsjednik Uprave Viadukta.

>>Milanović: Bilo bi dobro da službeni Beograd pokaže malo korektnosti

>>Milanović o zaduživanju: Neka svatko pogleda svoju situaciju u kući pa će mu sve biti jasno

Komentara 7

FR
franjo
21:39 05.12.2014.

Neka ostane i on tamo skupa sa brodom!

KP
karlo.petrik
08:46 06.12.2014.

Al ga bre gledas mrko bas kao pravi zlotvor, sve me vata jeza kad te gledam.

IG
Izdvojeni_glas
00:28 06.12.2014.

Opet lunja svijetom da mu dupe vidi puta bez plana i cilja a pogotovo koristi po državu,i po čemu je on tamo nužan da je morao ići u pm na primopredaju broda,njegovim nepromišljenim izjavama bi mogli još i zaratiti s njima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije