Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tri godine vlasti

Milanović o zaduživanju: Neka svatko pogleda svoju situaciju u kući pa će mu sve biti jasno

milanovic
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/8
04.12.2014.
u 10:23

Ministar financija Boris Lalovac kazao je kako će se odsada propisivati mjesečni financijski planovi te će se svaki mjesec znati koliki su prihodi i rashodi

Današnja sjednica Vlade održava se na treću obljetnicu pobjede Kukuriku koalicije na izborima.

Prvu točku, nacrt prijedloga zakona o poljoprivredi, predstavio je ministar Tihomir Jakovina.

– Zakonom se predlažu mjere za provedbu državnih potpora i ekološku proizvodnju. Novine su vezane uz doniranje hrane i inspekcije, kazao je Jakovina i dodao kako se definiraju standardi za kvalitetu hrane.

Prihvaćen je i prijedlog izmjena Zakona o proračunu.

– Kod utvrđivanja limita proračuna za sljedeću godinu, limiti će biti fiksni, čime se umanjuje potreba za rebalansom. Riječ je o novom načinu financijskog planiranja, kazao je ministar financija Boris Lalovac i dodao kako će se odsada propisivati mjesečni financijski planovi te će se svaki mjesec znati koliki su prihodi i rashodi.

– Sustavom unutarnjih kontrola širimo obvezu fiskalne odgovornosti i na javni sektor, kazao je Lalovac i naglasio kako se zakonom osiguravaju bolja predviđanja i kontrola buduće potrošnje

Vlada je prihvatila prijedlog zakona o hrvatskom znakovnom jeziku. Ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić naglasila je kako će zakon omogućiti da sve informacije osobe kojima je to potrebno dobiju na znakovnom jeziku.    

Raspravljajući o izvješću predsjednika Vrhovnog suda Republike Hrvatske o stanju sudbene vlasti za 2013. godinu, Sandra Artuković-Kunšt, zamjenica ministra pravosuđa, rekla je kako je broj neriješenih predmeta na kraju 2013. pokazao smanjenje za 7,5%       

Nakon predstavljanja pomoći poplavom pogođenim područjima u Bosni i Hercegovini iz sredstava Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2014. godinu, premijer Milanović je kazao:

– Vratio sam se iz BiH i na licu mjesta vidio posljedice poplave. Umjesto da se dodjeljuje 20.000 kuna ne znam kome, idemo s logikom da dajemo novac jasnim planovima, kazao je Milanović i dodao kako je 200, 300 milijuna kuna koje smo BiH dali u proteklih deset godina za nas mali, a za BiH veliki novac.

– Kod nas se milijuni troše samo na asfaltiranje ulica i oni to vide, kazao je Milanović.

Vlada je danas dala sigurnost i jamstvo za zaduženje HŽ infrastrukture za milijardu i 250 milijuna kuna za osuvremenjivanje i izgradnju željezničke infrastrukture te zbrinjavanje viška zaposlenih.

Kreditom u iznosu od milijardu kuna financirala bi se obnova dionica na četiri pruge, u ukupnoj dužini nešto manjoj od 160 kilometara, a kredit bi se podigao kod zajednice ponuditelja – Erste&Steiermaerkische banke, Societe Generale – Splitske banke i OTP banke.

– I dalje se zadužujemo da bi se ulagalo u željezničku infrastrukturu, što je nešto što nam treba. I dalje se zadužujemo umjesto da ulaganja u željezničku infrastrukturu financiramo iz nameta za gorivo, kojim otplaćujemo kamate za autoceste. Samo neka svatko pogleda svoju situaciju u kući pa će mu sve biti jasno ako ne za pet minuta, onda za pet dana, kazao je Milanović.

>> 'Smanjenje deficita pokazuje da su uštede moguće, stanje nije alarmantno'

Komentara 41

DE
dečkizbregov
10:00 04.12.2014.

3 godine nemara, nesposobnosti, bahatosti, socijalne neosjetljivosti, i forsiranja ideoloških tema i čuvanja svojih. Predsjednički izbori referendum su o ovoj Vladi koja je prije 3 godine imala i moje povjerenje. ali moj odgovor na dvojac Josipović i Milanović je glas za Kolindu. Uz Vas svatko je as, a kad gledam Vas i Kolindu razlika je nebo i zemlja. Kolinda je dvije klase iznad ove dvojice

CE
celeronisis
12:10 04.12.2014.

E moj Milanoviću. Problem i je u tome što na to gledaš tako. Ti živiš u paralelnom svemiru u odnosu na običnog hrvatskog građanina. Ne znaš kako je kada ne možeš platiti račune, dati djetetu kruha ili mu platiti školovanje, a kako i ne bi gledao tako kada si zbog svog komunističkog pedigrea imao mogućnost, od malena, živjeti u izobilju i školovati se po svijetu, dok je ostatak hrvatskog puka koji je stvarno živio Hrvatsku bio teroriziran samo zato što se nije mogao pomiriti sa zločinačkom Jugoslavijom. I onda nam precednik kaže "To je pravi put"! Da, to je pravi put, ali za koga?!

DR
Drzinedaj
11:43 04.12.2014.

Bahata i nesposobna družina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije