Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBLJETNICA OPERACIJE MAESTRAL

Milanović u Jajcu: Danas se u BiH događa lopovluk, ne mogu to drukčije opisati

Predsjednik Milanović na obilježavanju 27. obljetnice VRO "Maestral" i oslobođenja Jajca
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL
1/6
13.09.2022.
u 13:59

BiH nema bez ravnopravnih Hrvata, Bošnjaka i Srba. Borite se za to, neka vaša djeca imaju sigurniji život, kaže Milanović

Predsjednik Zoran Milanović sudjelovao je na obilježavanju 27. obljetnice vojno-redarstvene operacije Maestral i oslobođenja kraljevskog grada Jajca.

Položio je vijenac poginulim braniteljima kod središnjeg spomen-obilježja, a redom Nikole Šubića Zrinskog za iskazano junaštvo pripadnika te vojne u Domovinskom ratu odlikovana je brigada "Hrvoje Vukčić Hrvatinić" Jajce.

– Ljudi koji su pali za Jajce ne moraju strahovati od zaborava, slava im! Onaj koji previše dokazuje – ne može dokazati previše, mora dokazati još. Mi i vi moramo objašnjavati, dokazivati zašto je ova hrvatska epopeja poštena i ispravna i zašto smo na pravoj strani povijesti – rekao je Milanović, piše Dnevnik.hr.  

Naveo je kako BiH bez hrvatskih branitelja danas ne bi bila  bila oslobođena i cjelovita država. 

– Ustrajat ćemo u dokazivanju da smo napravili ispravnu stvar. BiH, blokadu Sarajeva i druge velike stvari u ratu 95. godine nisu postigle ni američke ni britanske postrojbe. Danas se u BiH događa lopovluk, ne mogu to drukčije opisati. Otimačinu još više rastužuje cinizam iz loših namjera – rekao je Milanović. 

Ističe da će se Hrvatska svim snagama opirati zadiranju u Daytonski sporazum.

– BiH nema bez ravnopravnih Hrvata, Bošnjaka i Srba. Borite se za to, neka vaša djeca imaju sigurniji život – kazao je. 

Vojno-redarstvena operacija Maestral trajala je od 8. rujna do 17. rujna 1995. i stvorila je preduvjete za nastavak napredovanja hrvatskih snaga, a 13. rujna 1995. oslobođeno je Jajce nakon trogodišnje okupacije. Operacija Maestral bila je prva značajnija operacija združenih snaga HV-a, HVO-a i Armije BiH u zapadnoj BiH, u kojoj su zauzeti veći prostori zapadne Bosne, uključujući gradove Drvar, Šipovo, Jajce, Bosanski Petrovac, Bosanska Krupa i Ključ.

Ključne riječi

Komentara 22

BH
BHHrvat1975
14:27 13.09.2022.

Kad će netko smoći snage u hrvatskoj da kaže javno da bez bh hrvata i hvo ne bi nikad bilo cjelovite i oslobođene hrvatske.... Mi smo svoju herceg bosnu dali za hrvatsku.... I nije nam žao, jer znamo da smo i mi ti koji smo stvorili hrvatsku

KO
Kološanin
14:39 13.09.2022.

Zašto nisi rekao da ćemo se opirati zadiranju u Dayton svom "velikom prijatelju" Erdoganu, kako si ga nazvao u svom govoru u Sisku? Njemu si dopusti da iz tvoje kuće, u Hrvatskoj metropoli, uputi poruku hrvatskom narodu putem medija da je Dayton glavni uzrok problema u BiH. Tamo nisi bio ni grlat ni jasan ni rezolutan kao danas. Vrhunac hrabrosti bio ti je reći da imate različite stavove.

KO
koraknaprijed
14:21 13.09.2022.

Umjesto lociranja za njihov ulazak u EU I NATO,dicekivanha Erduana sa svim počastima,kako bilo da ih ignorirati ili čak blokirao u svemu u cemo možemo? Mislim da bi imali puno više uspjeha od laprdanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije