Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tragedija kod novske

Milanović: Očekujem da se brzo utvrde sve činjenice kako bi se izbjeglo ponavljanje ovakvih tragedija

Zagreb: Predsjednik Milanović susreo se s veleposlanicima, generalnim konzulima i vojnim izaslanicima Republike Hrvatske
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/11
10.09.2022.
u 09:36

Nesreća se dogodila u petak oko 21.35 sati kod mjesta Rajić a poginule su tri osobe. Ozlijeđeno je 11 osoba.

O nesreći koja se dogodila kod Novske, a u kojoj su poginule tri osobe, oglasio se i predsjednik Zoran Milanović.

Izražavam svoju sućut obiteljima poginulih u sudaru vlakova na željezničkoj pruzi kod Novske. Putnicima koji su ozlijeđeni u toj strašnoj nesreći želim brz oporavak, a svim javnim službama koje su pomagale unesrećenima zahvaljujem na brzoj reakciji i zbrinjavanju ozlijeđenih. Očekujem da će se jednako brzo utvrditi i sve činjenice o uzrocima ove teške željezničke nesreće kakva dugo nije zabilježena na hrvatskim prugama, a kako bi se otklonili eventualni nedostaci i propusti u željezničkom sustavu i tako izbjeglo ponavljanje ovakvih tragedija, napisao je Milanović na svom Facebook profilu.

Zagreb: Predsjednik Milanović susreo se s veleposlanicima, generalnim konzulima i vojnim izaslanicima Republike Hrvatske
1/16

Podsjetimo, nesreća se dogodila u petak oko 21.35 sati kod mjesta Rajić a poginule su tri osobe. Ozlijeđeno je 11 osoba.

Premijer Andrej Plenković obišao je mjesto tragedije te rekao kako se nesreća dogodila 10-ak minuta prije krajnjeg odredišta putničkog vlaka, odnosno Novske kada je putnički vlak naletio na zaustavljeni teretni. Udar je bio velik i vagoni putničkog vlaka su iskočili s pruge. Ostavljamo rezervu da ima još ozlijeđenih jer su neki dijelovi vlaka udaljeni, nisu na pruzi, napomenuo je premijer. Na terenu su sve  žurne službe, rekao je i najavio je provedbu istrage kako bi se utvrdili uzroci nesreće.

10.09.2022., Novska/ Rajic - Sudar putnickog i teretnog vlaka na pruzi izmedju Okucana i Novske kod mjesta Rajic u kojem su poginule tri osobe a vise ih je ozlijedjeno. Mjesto nesrece obisao je premijer Andrej Plenkovic sa suradnicima iz Vlade. Photo: Ivica Galovic/PIXSELL
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL (ilustracija)

Također je rekao kako je putnički vlak prometovao na lokalnoj liniji Vinkovci - Novska koji staje na puno stanica pa se pretpostavlja da je na polasku u Vinkovcima bilo više putnika te da je u trenutku nesreće već bio nadomak Novske.

VIDEO Sudar vlakova kod Novske

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
10:12 10.09.2022.

Evo ga, oporavio se od samarcine Turcina-Erdogama a u svezi BIH. Ja sam se nekako nadao da ce on - svemocni Milojko - promjeniti izborni zakon na korist brace i sestara u BiH. Bas me razocarao!

ZA
zagabria8
11:07 10.09.2022.

Kakve se činjenice trebaju utvrđivati. Nemar, nesposobnost, stranačko uhljebljivanje. Ništa se tu ne može učiniti jer tako narodu paše

DU
Deleted user
10:54 10.09.2022.

Zokica koji su rezultati kaj ste Erdi i ti divanili dva dana ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije