Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Milanović: Treba razmišljati o štednji, a ne šarmirati birače obećavajući nove tunele

06.11.2008.
u 12:50

Osvrćući se na krizu u gospodarstvu koja se sa svjetskih tržišta prelila i na hrvatske prilike Zoran Milanović, predsjednik SDP-a, uz svoje stranačke kolege Slavka Linića i Dragicu Zgrebec, poručio je da temeljna ideja HDZ-a sigurno nije osiromašiti hrvatske građane, ali ono što rade ide u pogrešnom pravcu. Da je tomu tako piše i u najnovijem izvješću Europske komisije u kojem se tvrdi da Hrvatska nema konzistentnu gospodarsku politiku, nego se ona temelji na rješavanju problema od danas do sutra.

Pokušavajući s oporbenog stajališta pronaći rješenje za gospodarski udar na građane, Milanović je ocijenio da pred skorašnje lokalne izbore trebamo razmišljati o štednji, a ne pokušavati šarmirati birače obećavajući im nove tunele i ceste.

Također, s pozicije najjače oporbene stranke ocijenio je da nije samo dovoljno kritizirati aktualno gospodarsko stanje i navoditi probleme, nego se trebaju ponuditi i rješenja, a SDP ih vidi u izmjenama poreznog sustava i u rezanju nameta građanima i gospodarstvu, a sve uoči 2009. godine u kojoj nas očekuje i usporavanje gospodarskog rasta.

SDP se iznova osvrnuo na svoje porezne prijedloge iznesene tijekom predizborne kampanje za parlamentarne izbore u kojem su tražili porez na kapitalnu dobit i dividendu. U Sjedinjenim Američkim Državama, koje su kapitalistička zemlja, postoje takvi porezi i plaćaju se po stopi od 15 posto, a u Hrvatskoj, koja je socijalna država, toga nema, rekao je vođa SDP-a na konfefrenciji za novinare na kojoj je analizirao aktualne gospodarske prilike u Hrvatskoj.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije