Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30. obljetnica ustrojavanja Gromova u Petrinji

Milanović: Uvijek svoj na svome, a to što smo utvrdili svojim uvijek je bilo realno i trezveno

Požega: Zoran Milanović i Mario Banožić na svečanoj prisegi ročnika
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/9
14.05.2021.
u 10:55

Milanović će obići i uži centar Petrinje koji je nastradao u potresu, potom ide u Majske Poljane

U vojarni “Pukovnik Predrag Matanović” u Petrinji održava se svečanost u povodu obilježavanja 30. obljetnice ustrojavanja 2. gardijske brigade Gromovi i 2. mehanizirane bojne Gromovi. Predsjednik Zoran Milanović položio je vijenac i zapalio svijeću u spomen na poginule hrvatske branitelje kod spomenika poginulim pripadnicima 2. gardijske brigade Gromovi. Na svečanosti su, među ostalima, i ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj. Uručene su i beretke pripadnicima 2. mehanizirane bojne Gromovi.

"Mi smo moderna vojska, vojska demokratske države koja sudjeluje u međunarodnim misijama. U donošenju odluka o tome kamo ćete ići vodit ćemo računa o tome da se štite hrvatski interesi, da se može naučiti nešto, razvijati karijere. Vodit ćemo računa o tome da se ne uplićemo u neke tuđe razmirice. Uvijek svoj na svome, a to što smo utvrdili svojim uvijek je bilo realno i trezveno. Hrabro srce i junačka narav koju vi imate treba uvijek, no u ovo neobično vrijeme ratovi se vode na nove načine i moramo biti prilagođeni i utvrditi koji su naši interesi. HV treba i mora biti opremljena za takva vremena i bit će tako. Vojska je najorganiziranija u ovoj državi, a to je pokazao i ovaj potres, da se na HV može uvijek računati", kazao je predsjednik prilikom davanja prisege 130 novih pripadnika Gromova.

Izjavu je dao i ministar Banožić.

Video: Prijavak 2. Mehanizirane  bojne Gromovi, sljednika nekadašnjih Gromova

Na svečanosti su uručene i beretke pripadnicima 2. mehanizirane bojne Gromovi.

Milanović će obići i uži centar Petrinje koji je nastradao u potresu, a krenut će od Srednje škole ''Petrinja''. Potom ide u Majske Poljane, gdje će posjetiti obitelji čije su kuće stradale u potresu. 

Ključne riječi

Komentara 12

PU
Pukovnik
11:54 14.05.2021.

Obojica su katastrofa i djeca majke partije. Ali uživam kako Zoki šamara Plenkija i ti nadmoćno. Ovaj samo što ne iskoči iz kože od muke. Sjajno!

FE
fefellerunt
14:04 14.05.2021.

Kad ovako slušam MIlanovića, pitam kako to da su u njegovoj vladi sjedili takvi domoljubi tipa Pusičke, ostojića, jovanovića, Mrsića, dovoljno se sjetiti što je samo mrsić činio ne bi li što više zagorčao živote djelu branitelja, a tek kako kako je pusićka štitila interese države , jedino što je u njegovoj vladi vredilo bili su Kotromanović i donekle Linić , iako naravno i oni su sa dobrom količinom maslaca . Hv se sustavno uništavala od 2000- te , donekle je to uništavanje zaustavljeno dolaskom Kotromanovića , poslije krstičevića, ali učinjenu štetu će biti teško sanirati, teže nego posljedice potresa i to sa ovakvim načinom rada kakav je do sada prezentiran od vlade. Umjesto da se zadnjih godina novac troši na opremanje / naoružavanje, oni se brinu da li će časnici imati za nove automobile od 20 k€ i više . Bojim se d aje Hv još daleko od razine HV-a iz '95 i to po pitanju naoružanja i opreme, a gdje su još znanje i stega , sada je ostalo kao sječanje mimohod jaruna '95 (operacije ne spominjem)

DU
Deleted user
13:46 14.05.2021.

E skinul bi se Zoka al kaj da pokaže? Beli trbuščić ? Ajde Zoka da vidimo moč. Pusti beskrajne bezvezne priče. Čak te ni Srbende ne komentiraju, ni Bosanci , ni Crnogorci , ni Kosovari , ni tvoj Rama, a bogme ni prijatelj Pahor.Ajde skini košulju I raspukni se od bicepsa,tricepsa , pločica, oteklina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije