Naslovnica Vijesti Hrvatska

Milanović o 'slučaju Facebook': Privođenje Nikše Klečaka napad je na slobodu izražavanja

01. prosinca 2008. u 11:35 2 prikaza

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović osvrnuo se na slučaj privođenja Nikše Klečaka rekavši kako sporna fotomontaža premijera Sanadera u nacističkoj uniformi nema veze s veličanjem fašizma. Ipak, Milanović je pozvao građane da se ne služe fotomontažama jer to je neukusno i nepotrebno, ali nije zabranjeno. Istaknuo je da to što je Klečak član SDP-a njemu u ovom trenutku nije bitno.

Nakon 'Sanadera nacista', Milanović na Facebooku prikazan kao pedofil

Policija pustila Klečakov dosje

Priveden zbog kukastog križa, slova 'U' i Sanadera

- Još nismo čuli stav premijera o privođenju Klečaka pa zaključujemo da on takvo postupanje drži normalnim u cilju zaštite demokracije. Ali to nije zaštita demokracije nego napad na slobodu izražavanja i kršenje Ustava, tj. članka 38 koji jamči pravo na slobodu mišljenja i izražavanja.

Zoran Milanović, video: I. Čičak

Milanović je rekao da u državnim institucijama i dalje postoji strah od izostanka reakcije na bilo kakve napade na premijera dok se, u isto vrijeme, tolerira govor mržnje na internetu, ulici i nogometnim utakmicama. - Dobronamjeran čovjek dobro razlikuje satiru od stvarne namjere za veličanjem nečeg lošeg. Pozivam premijera Sanadera da se izjasni o tom slučaju. SDP smatra da je riječ o ozbiljnom presedanu koji se nije smio dogoditi - zaključio je Milanović.

(A.Be.)/(I.Č.)


Ravnateljstvo policije u 15.30 sati o 'slučaju Klečak'

U Ravnateljstvu policije danas u 15.30 sati održat će se izvanredna konferencija za novinare o privođenju na obavijesni razgovor čelnika Foruma mladih dubrovačkoga SDP-a Nikše Klečaka zbog objave fotomontaže premijera Ive Sanadera u nacističkoj uniformi na njegovoj internetskoj grupi. Konferencija za novinare održat će se u amfiteatru Ravnateljstva policije u Ilici 335. Nikša Klečak priveden je krajem prošlog tjedna na obavijesni razgovor u dubrovačku policiju koja ga je pustila nakon što je utvrdila da on nije autor grupe na kojoj je objavljena sporna fotomontaža premijera Sanadera.

Baby Beef
Baby Beef
Udruga uzgajivača junadi Baby Beef osnovana je 2000., s ciljem promocije i ponude kvalitetnog junećeg mesa

A1 izdvaja za Vas