Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Milanović o 'slučaju Facebook': Privođenje Nikše Klečaka napad je na slobodu izražavanja

01.12.2008.
u 11:35

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović osvrnuo se na slučaj privođenja Nikše Klečaka rekavši kako sporna fotomontaža premijera Sanadera u nacističkoj uniformi nema veze s veličanjem fašizma. Ipak, Milanović je pozvao građane da se ne služe fotomontažama jer to je neukusno i nepotrebno, ali nije zabranjeno. Istaknuo je da to što je Klečak član SDP-a njemu u ovom trenutku nije bitno.

Nakon 'Sanadera nacista', Milanović na Facebooku prikazan kao pedofil

Policija pustila Klečakov dosje

Priveden zbog kukastog križa, slova 'U' i Sanadera

- Još nismo čuli stav premijera o privođenju Klečaka pa zaključujemo da on takvo postupanje drži normalnim u cilju zaštite demokracije. Ali to nije zaštita demokracije nego napad na slobodu izražavanja i kršenje Ustava, tj. članka 38 koji jamči pravo na slobodu mišljenja i izražavanja.

Zoran Milanović, video: I. Čičak

Milanović je rekao da u državnim institucijama i dalje postoji strah od izostanka reakcije na bilo kakve napade na premijera dok se, u isto vrijeme, tolerira govor mržnje na internetu, ulici i nogometnim utakmicama. - Dobronamjeran čovjek dobro razlikuje satiru od stvarne namjere za veličanjem nečeg lošeg. Pozivam premijera Sanadera da se izjasni o tom slučaju. SDP smatra da je riječ o ozbiljnom presedanu koji se nije smio dogoditi - zaključio je Milanović.

(A.Be.)/(I.Č.)


Ravnateljstvo policije u 15.30 sati o 'slučaju Klečak'

U Ravnateljstvu policije danas u 15.30 sati održat će se izvanredna konferencija za novinare o privođenju na obavijesni razgovor čelnika Foruma mladih dubrovačkoga SDP-a Nikše Klečaka zbog objave fotomontaže premijera Ive Sanadera u nacističkoj uniformi na njegovoj internetskoj grupi. Konferencija za novinare održat će se u amfiteatru Ravnateljstva policije u Ilici 335. Nikša Klečak priveden je krajem prošlog tjedna na obavijesni razgovor u dubrovačku policiju koja ga je pustila nakon što je utvrdila da on nije autor grupe na kojoj je objavljena sporna fotomontaža premijera Sanadera.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije