Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNIK

Milanović: 'Ne zaboravimo da je ustaška vlast bila izdajnička, prodali su Dalmaciju'

Foto: Pixsell/Screenshot/YouTube
18.05.2020.
u 19:22

"Da se ne zaboravi. Na današnji dan 1941. Ante Pavelić je Rimskim ugovorima izručio Mussoliniju najveći dio Dalmacije, u kojem je živjelo skoro 400.000 Hrvata. Svečanom činu potpisivanja u rimskoj Palazzo Venezia nazočila je cijela ustaška vlada", napisao je Milanović između ostalog.

Predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović, na svom je službenom Facebook profilu u ponedjeljak napisao komentar u vezi Rimskih ugovora koje je 1941. godine, baš na današnji dan, potpisao Ante Pavelić - šef nekadašnje NDH.

Status Zorana Milanovića prenosimo u cijelosti: 

"Da se ne zaboravi. Na današnji dan 1941. Ante Pavelić je Rimskim ugovorima izručio Mussoliniju najveći dio Dalmacije, u kojem je živjelo skoro 400.000 Hrvata. Svečanom činu potpisivanja u rimskoj Palazzo Venezia nazočila je cijela ustaška vlada.

Da se ne bi mislilo kako je to bio samo vješt taktički manevar, po jačemu ‘iznuđeni predračun’, uz namjeru da se u prvom trenutku talijanske slabosti računi izravnaju u našu korist, svjedoče dokumenti o Pavelićevim (još galantnijim u korist fašista) izdajničkim naumima iz 1927. Punu godinu dana prije atentata na Stjepana Radića i poslanike HSS-a u Beogradu. Konstanta u misli i nedjelu. Da se ne zaboravi...", napisao je predsjednik na Facebooku.

 

Komentara 166

ST
stric22
20:58 18.05.2020.

....ne zaboravimo da je ivica račan potpisao ( potpisao ) razgraničenje u Savudrijskoj vali na način da daruje ( ne prodaje ( javno ) nego daruje ) teritorij RH Sloveniji... .... i danas 2020-e godine slovenci se pozivaju na tajaj potpis i zahtjevaju njegovu primjenu na terenu....

NE
Neonacionalist
20:37 18.05.2020.

A što Milanović ne spominje da su svega 2 godine nakon potpisivanja Rimski ugovori poništeni i da je ujesen 1943. čitava Dalmacija vračena u sastav NDH , uz to je Pavelić tražio i poništenje Rapaslskih ugovora te povrat Istre i Kvarnera . NDH je obuhvačala uz čitavu Dalmaciju sa Bokom od 1943. i čitavu BIH i Srijem tj. bila je najveć hrvatsk država u povijesti IKADA a pogledajmo kolika je ova avnojevska kojoj su komunisti skrojili granice pa ravno upala smanjena.

LJ
Ljubav1
20:12 18.05.2020.

Dragi predsjednice ne zaboravimo da su jugoslaveni i srbi iz Kraljevine SHS jos davne 1920. godine dali legitimitet Italiji da preuzme dijelove Dalmacije na koje su se kasnije pozvali kada su imali stotine tisuca vojnika u dalmaciji te je Pavelic doveden pred gotov cin. Isto tako ne zaboravimo da je opet Pavelic raskinuo Rimske ugovore.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije