Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SMRT MUŠKARCA U POŽARU

Milanović na Hvaru: Ljudi, mislite na sebe i svoje obitelji. Željezo je željezo

Predsjednik Milanović u Imotskom na  31. obljetnici utemeljenja 115. brigade
Foto: Sasa Tadinac/PIXSELL
1/5
Autori: Vecernji.hr, Hina
08.08.2022.
u 15:19

S obzirom da sam na otoku, bilo bi pogrešno da nisam došao, kazao je Milanović

Predsjednik  Zoran Milanović u ponedjeljak je bio u obilasku požarom pogođenog područja na predjelu Vrbanj - Dol kod Starog Grada na Hvaru. 

U mjestu Vrbanj, kod mjesta pogibije mještanina koji je pokušao spasiti svoju imovinu i bager, Predsjednik Republike susreo se i razgovarao s vatrogasnim zapovjednicima i vatrogascima koji su sudjelovali u gašenju velikog požara.

- Pozvam sve ljude da misle na sebe i svoje obitelji, a željezo je željezo. Čestitka lokalnim vatrogascima koje sam vidio dolje na cesti. To su pravi ljudi, ovo je trebalo gasiti u šumi, tu kanaderi imaju ograničenu mogućnost djelovanja. Krošnje su te koje dobiju svoje, no vatra ostaje dolje. S obzirom da sam na otoku, bilo bi pogrešno da nisam došao - kazao je na početku. 

- Otočani su se pokazali kao pravi vatrogasci, a ovo su elementarne nepogode. Nema hangara za helikoptere, držimo ih na kiši, na početku sezone su četiri od šest kanadera upotrebljiva... Nije mi jasno zašto ih nije barem pet - dodao je. 

Komentirao je i cijene enegenata i uredbe Vlade. 

- Prije svega trebaju poraditi na korupciji, promjena se stvarno mora događati. Svakom državniku se može dogoditi da ima kukolje, ali brate baš toliko? I to ubija ljude. Ovo s energentima, uvijek se može više. Polako se gubi kompas, sve to skupa izgleda kao proljetni maslačak, samo moliš Boga da netko ne kihne. Sankcije ne funkcioniraju, Rusiji to neće naškoditi. Žao mi je što sam u pravu - kazao je. 

Dotaknuo se i gradonačelnika Novog Sada koji je izjavio kako mu nije jasno kako ''Srbi mogu ići na odmor u Hrvatsku''. 

- To je susjedna država, dolaze na more i meni je to drago, dobro došli. Vučić barem zasad ne priča o srpskom moru. Ima tu puno folkora. Srpski tajkuni tu žive u nekakvoj izolaciji, nitko ih ne vidi. Nisam primijetio da su ljudi prestali dolaziti - kazao je. 

Podsjetimo, požar je buknuo jučer oko 12.50 sati na predjelu Vrbanj – Dol kod Starog Grada, a gorjela je gusta borova šuma. 

Vatrogasci su uz pomoć kanadera uspjeli na otoku Hvaru obraniti kuće od prijetnje požara u kojem je život izgubio jedan mještanin dok je branio svoju imovinu, doznalo se jučer od vatrogasaca.

>> VIDEO Objavljena posljednja snimka poljskog autobusa prije nesreće


 

Komentara 26

DU
Deleted user
15:49 08.08.2022.

Milanovic postaje sve slicniji Bulju, koga Plenkovic naziva "Panjem" 😉

Avatar Zavratnica
Zavratnica
15:52 08.08.2022.

Vrhovni vojni zapovjednik je osoba koja se iako vojno sposobna za vrijeme Domovinskog rata skrivala po podrumima,a sad glumi bahatog heroja. Inače, Milanović i Jean Michel Nicollier su vršnjaci.

RI
rimac444
15:28 08.08.2022.

to govori onaj kojeg nismo do sada još uspjeli upoznati kao normalnog čovjeka, štetočina na svakom koraku, nagori premijer svijeta koji je Hrvatsku doveo samo u 4 godine na rub propasti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije