Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGINUO MJEŠTANIN

Požar na Hvaru i dalje aktivan, izgorjelo desetak hektara borove šume

Foto: DVD Hvar
1/3
07.08.2022.
u 21:49

U županijskom Vatrogasno-operativnom centru (ŽVOC) Split rekli su također kako se ne može reći da je požar pod kontrolom s obzirom na to da je još aktivan i da ga se kontinuirano gasi, te se radi na sanaciji.

Požar koji je rano poslijepodne buknuo na otoku Hvaru i dalje je aktivan te je u njemu prema podacima vatrogasaca, dosad izgorjelo desetak hektara guste borove šume, a obilježila ga je nesreća u kojoj je poginuo mještanin dok je pokušavao obraniti svoju imovinu.

Zapovjednik DVD-a Hvar Nikola Škare rekao je Hini da požar još nije pod nadzorom s obzirom na to da još gori na zapadnoj strani. Ujutro će im, dodao je u pomoć stići kolege iz Splita kao bi zamijenili lokalne vatrogasce.

"Dosad je izgorjelo oko desetak hektara guste borove šume. Na terenu su vatrogasci s otoka koji čuvaju požarište", izjavio je Škare.

U županijskom Vatrogasno-operativnom centru (ŽVOC) Split rekli su također kako se ne može reći da je požar pod kontrolom s obzirom na to da je još aktivan i da ga se kontinuirano gasi, te se radi na sanaciji.

"Ne možemo reći da je požar pod kontrolom vatrogasaca iako nema više toliko otvorenog plamena, ali još je uvijek aktivan", kazao je dežurni djelatnik u županijskom centru.

Požar je buknuo u 12,50 sati na području Dol-Vrbanj na Hvaru gdje se zapalila gusta borova šuma. U jednom trenutku vatra je se približila kućama zbog čega je jedan mještanin pokušao spasiti bager, te smrtno stradao.

Vatrogascima, kojih je u jednom momentu bilo 55 sa 15 vozila i svi mahom s otoka, pomagale su i zračne snage. U jednom su se trenutku s vatrom borila i tri kanadera, te dva air tractora.

VIDEO: Objavljena posljednja snimka poljskog autobusa prije nesreće

Ključne riječi

Komentara 1

AD
Adameus
22:33 07.08.2022.

"Za problem požara u Dalmaciji nije krivo globalno zatopljenje već masovni turizam, zli ljudi, pomanjkanje stoke koja je dalmatinsku šikaru brstila te idioti koji su u velikim akcijama pošumljavanja sadili Alepski bor, sirijsko drvo koje se u eventualnom požaru ponaša kao šibica." Komentator None Sucut obitelji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije