Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osnovana 7. rujna

'Mesićevu vilu' kupila tvrtka u vlasništvu tajanstvene Ruskinje

Bivši ured Stjepana Mesića
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL, Željko Lukunić/PIXSELL
28.09.2018.
u 17:35

Vila je prodana za 5,5 milijuna kuna

Tvrtka Sjajna svjetlost j.d.o.o. u vlasništvu tajnovite Ruskinje kupac je vile u kojoj je bio smješten Ured bivšeg predsjednika RH Stjepana Mesića, doznaje Tportal.

Vila je prodana za 5,5 milijuna kuna. Tvrtka Sjajna svjetlost j.d.o.o. osnovana 7. rujna ove godine, očito samo kako bi preko nje bila kupljena vila, navodi Tportal.

Direktor tvrtke je Zvonko Šarić koji je, osim ove, direktor ili vlasnik niza tvrtki, uključujući H.B. Inženjering d.o.o. koja se bavi projektiranjem i građenjem. Zbog angažmana te tvrtke s državom Šarić se našao u medijskim napisima 2011. o optužnici u aferi Fimi media. Naime, H.B. Inženjering je u nekoliko navrata bio angažiran od Fine za razne adaptacije prostora. Prema optužnici ispada da je niz privatnih tvrtki Fimi mediji isporučivao nevjerodostojne fakture za poslove koje nikad nisu stvarno obavili kako bi i dalje dobivali poslove s državom, a Šarić je u procesu bio svjedok.

Šarić, međutim, nije vlasnik tvrtke Sjajna svjetlost, već je to Viktorija Fedorova, Ruskinja s moskovskom adresom. 

Država je za vilu prvotno tražila minimalno 6,2 milijuna kuna, a kako se dva puta nitko nije javio dali su popust s početnom cijenom od milijun kuna manje. Tako je vila koja ima 350 četvornih metara s pripadajućim vrtom i dvorištem od 650 kvadrata prodana za 5,5 milijuna kuna. 

Pogledajte video o oružju koje je imalo ključnu ulogu u oslobađanju Hrvatske:

Komentara 30

RI
rightside
17:49 28.09.2018.

ajme se kladit da stevan mesic tu ima prste i da ce na kraju vila zavrsit u vlasnistvu njegove kceri i zeta,,))))

Avatar arhaika
arhaika
17:54 28.09.2018.

Je li se ikad provjerilo otkud njemu novac za stanove?

Avatar indigo25
indigo25
18:04 28.09.2018.

I tu su morali UDBini fondovi uletjeti. Interesantno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije