Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'TO NIJE PRVI PUT'

Medved o potezu Vojislava Šešelja: 'Apsolutno osuđujem taj divljački čin'

Tomo Medved
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/2
19.04.2018.
u 10:36

Mišljenja je da se sastanak s hrvatskim parlamentarnim izaslanstvom trebao bolje organizirati kako se ne bi dopustio takav čin.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u četvrtak je osudio trganje i gaženje hrvatske zastave te vrijeđanje članova saborskog izaslanstva u Beogradu, istaknuvši kako je taj divljački čin srbijanskog zastupnika u Narodnoj skupštini, ratnog zločinca Vojislava Šešelja, veliki problem kojeg Srbija mora riješiti, umjesto da njezini najviši dužnosnici "relativiziraju taj čin".

 "Apsolutno osuđujem taj divljački čin, a nažalost to nije prvi put. Svjedočili smo nakon puštanja Šešelja iz Haaga što je činio u Srbiji - palio hrvatsku zastavu. Ono što je posebno zabrinjavajuće je iskaz, nakon presude prije nekoliko dana, da je posebno ponosan na ono što je činio u Hrvatskoj i da bi to ponovio. To je veliki problem Srbije koji mora riješiti", rekao je Medved prije sjednice Vlade.

 Smatra kako iskazi najviših srbijanskih državnih dužnosnika nakon tog incidenta, zbog kojega je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković odlučio prekinuti posjet saborskog izaslanstva Beogradu, nažalost relativiziraju taj čin.

 "Očekujemo od njih da najozbiljnije shvate takvo ponašanje četničkog vojvode i ratnog zločinca. Radi se o zastupniku u srbijanskoj Narodnoj skupštini, osobi koja je osuđena za ratni zločin i osobi koja u konačnici konstantno čini takve incidente koji su usmjereni ka ponižavanju hrvatskih simbola i u konačnici hrvatske države", naglasio je Medved.

Vučićeva usporedba Šešeljeva divljaštva s pitanjem Mire Bulja je neusporediva 

 To što je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić ovaj incident usporedio s onim što je on doživio u Hrvatskoj, kada ga je Mostov zastupnik Miro Bulj upitao hoće li doći u Glinu i ispričati se Srbima koje je huškao 1995. godine, a branitelji su održali prosvjed kod Markova trga, ocijenio je neusporedivim sa Šešeljevim divljaštvom.

 "Hrvatska je ozbiljna zemlja, vodi ozbiljnu politiku i to je apsolutno neusporedivo. Dakle, ovaj čin koji se jučer dogodio u Skupštini Srbije je zabrinjavajući ju smislu da ga Srbija mora shvatiti vrlo ozbiljno i moraju ga riješiti unutar svoje države", poručio je ministar hrvatskih branitelja.

 Upitan očekuje li da će Srbija primijeniti zakon koji kaže da osobe osuđene na zatvorske kazne duže od šest mjeseci  ne mogu sjediti u Narodnoj skupštini, Medved je kazao kako očekuje ozbiljno postupanje srbijanskih vlasti u odnosu na sva dosadašnja postupanja koja su kontinuirana, a ovaj incident nije izdvojeni slučaj.

 Mišljenja je da se sastanak s hrvatskim parlamentarnim izaslanstvom trebao bolje organizirati kako se ne bi dopustio takav čin.

Komentara 22

KA
Karma
10:49 19.04.2018.

Vučić je zamolio Šešelja da to učini. Ne podnosi postojanje Hrvatske.

DU
Deleted user
11:02 19.04.2018.

Da se ne lažemo - Šešelj je oduvijek neki glasnogovornik Srbije odnosno on jasno i (pre)glasno govori ono što većina srpskog naroda misli, ali se ne usude javno izreći iz ovih ili onih razloga. Zato i nema reakcija zgražanja u Srbiji nego "nek im je skres o!"... U našoj javnosti se pak ne ističe dostatno da Šešelj ima doktorat i da je pravnik po struci, što bi pak značilo da nema ni najmanje naznake da se radi o ispadima neuke osobe nego zna on točno što radi i zašto provocira, to je smišljen čin.

DI
Diosiario
12:05 19.04.2018.

Ja osuđujem Aleksandra Vasiljevića za organizaciju pokolja na Ovčari. Ostavite se više tih četnika, to je obična šaka jada, bez perokrakih bandita, jugoslavena i srbokomunista oni bi bili slabi, jadni i nebitni, i isticali bi se samo ovakvim simboličkim incidentima kojima zapravo dokazuju vlastitu nemoć. Nego, nek državno odvjetništvo podigne optužnicu protiv Vasiljevića, a ne da već 15 godina taj spis skuplja prašinu u osiječkoj ispostavi DORH-a...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije