Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
19.04.2018. u 08:34

Šešelj je svojim divljanjem najviše naštetio Srbiji koja sada sigurno nije bliža EU

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović doživjela je velike kritike zbog nedavnog posjeta srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića Hrvatskoj. I mediji i Banski dvori, koji su bili zatečeni predsjedničinim pozivom Vučiću, negodovali su zbog njegova nadmenog prešetavanja Hrvatskom, a da i u jednom trenutku nije osjetio potrebu, barem ljudsku, ispričati se Hrvatima za ratne strahote.

Ali unatoč svemu tome, Vučić je u Hrvatskoj, u sigurnosnom smislu, imao kraljevski doček. I kada je riječ o njegovoj osobnoj sigurnost, ali i kada je riječ o poštivanju državnih simbola Srbije. Vučić u Hrvatskoj nije doživio nijednu neugodnost, štoviše naručio je novinare iz Srbije koji su mu na Pantovčaku postavljali naručena pitanja o ustašama koji su pobili njegove pretke. Čak ni to što ga je pitanjem na Markovu trgu zaskočio Mostov Miro Bulj, pitavši ga kada će u hrvatsku Glinu i kada će se ispričati za izjave o velikoj Srbiji, ne može se smatrati incidentom. Hrvatska je, uz sva nezadovoljstva, Aleksandru Vučiću bila dobar domaćin.

1/5

Srbija se, s druge strane, osramotila ili možda namjerno dopustila (propustivši tu sigurnosnu minu) divljanje ratnog zločinca Vojislava Šešelja. U konačnici, Šešelj je svojom svinjarijom (gaženjem hrvatske zastave i psovanjem naše delegacije) naštetio najviše Srbiji koja sada sigurno nije bliže ulasku u Europsku uniju. Vučić je za posjeta Hrvatskoj “dobrostivo” najavio kako je svojoj Vladi naredio sto dana embarga na vrijeđanje Hrvata, odnosno hrvatskih političara. U uzvratni je posjet tada pozvao predsjednicu RH, međutim priča je pala već na posjetu hrvatske delegacije Beogradu, koju je predvodio šef Sabora Gordan Jandroković.

Iako su srbijanska premijerka Ana Brnabić i predsjednica Narodne Skupštine Srbije osudile Šešeljevo mahnitanje,šteta u odnosima Hrvatske i Srbije je počinjena. Šešeljevo divljaštvo jučer je u Hrvatskoj ujedinilo premijera Plenkovića i predsjednicu Grabar-Kitarović čije je odnose Vučićev posjet Hrvatskoj bio dodatno zahladio.

Komentara 21

Avatar southman
southman
09:08 19.04.2018.

Skidanje zastave zemlje gostujuće delegacije sa Skupštine Srbije i njeno gaženje dok se ta ista delegacija nalazila u Skupštini i sve to pored organa osiguranja cijelog susreta se izjednačava od strane komentatora na ovom portalu sa nekakvim marginalnim izgredima koji su se nažalost događali i u Hrvatskoj i kojima nije mjesto nigdje. To samo pokazuje da je za Srbe kada su u pitanju Hrvatska i Hrvati stanje svijesti ostalo na razini Puniše Račića iz Skupštine SHS iz 1928.-me godine !

DU
Deleted user
09:14 19.04.2018.

Opet podilazenja hrvatskih politicara umjesto da prozovu Vucica sto je izostala isprika jer amnestira Seseljevu odgovornost a ujedno vrijeda institucije RH o nekakvim paljenjima srpskih zastava u Zagrebu Plenkovic i Kolinda se ne osude izustiti sveto ime Vucic da mu mu se slucajno ne zamjere,eto dokle smo dosli u vjerodostojnosti?

MN
Mamuti na plaži
09:28 19.04.2018.

a gdje su to paljene srpske zastave?..u hrv..saboru? Tko je to natjeravao Vučića po ulicama? Bulj možda? Vučić je u Glini 94. čini mi se, huškao srpski narod..a bilo je izgledno i znalo se da dolazi Oluja...znači svjesno je huškao narod na otpor...umjesto da su odbacili oružje i ostali u Hr...priznali međunarodno priznatu vlast..i time postali i ostali Hrvatski srbi ili pravoslavni Hrvati,( kao što su i Hrvati u srbiji,katolički Srbi jer imaju srpsko državljanstvo...)Vučić ih nahuškao na otpor pa se dogodilo rasulo, bežanija i naravno bespotrebne žrtve...a Bulj kakav konj da je, rekao mu je istinu...a rekao mu je ; Pitao sam ga kada će posjetiti hrvatsku Glinu. Prije svega, on je trebao otići tome narodu i objasniti jer on je bio glavni huškač u Šešeljovom pokretu. Trebao se ispričati tim ljudima jer je načinio veliko zlo srpskoj nacionalnoj manjini, a nakon toga i Hrvatskoj",

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije