Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPUTILI ZAMOLBU

Međimurski stožer traži da cijela županija bude jedinstvena zona kretanja

Čakovec: U Međimurju potvrđen prvi slučaj zaraze koronavirusom
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/6
06.04.2020.
u 18:43

Prvi je prijedlog bio da se ne ograničava kretanje unutar općina i gradova, već prema sjedištima policijskih postaja, čime bi Međimurje imalo tri zone ograničenog kretanja.

Nakon današnje koordinacije sa Stožerom civilne zaštite RH vezano uz e-propusnice, Stožer civilne zaštite Međimurske županije uputio je zamolbu da se uvaže specifičnosti te županije.

Međimurje je najgušće naseljeni kraj u Hrvatskoj u kojem na 730 četvornih kilometara živi 115.000 stanovnika u 25 općina i gradova. Na više od 30.000 domaćinstava, njih 20.000 bavi se nekim oblikom poljoprivredne proizvodnje.

"Od toga imamo 11.400 posjednika vinograda. Veliki broj stanovnika Međimurja obrađuju zemlju ili imaju posjed u blizini mjesta prebivališta, no na području druge općine što zahtjeva propusnicu. Također, u nekim općinama ne postoje institucije koje mogu zadovoljavati osnovne životne potrebe poput ljekarne, pošte, banke, trgovine higijenskim potrepštinama ili nekih specijaliziranih trgovina važnih za vrijeme proljetne sjetve. Želimo Vam skrenuti pozornost da grad Čakovec, kao sjedište Županije na čijem području živi gotovo trećina stanovnika Međimurja, ima u svom sastavu naselja koja su odvojena od grada zasebnim općinama. Temeljem svega toga, a poštujući disciplinu stanovništva Međimurja u pridržavanju svih uputa Nacionalnog i lokalnih stožera civilne zaštite, što dokazuje podatak da smo jedna od županija s najmanjim brojem zaraženih osoba virusom COVID-19, upućujemo zamolbu za odobrenjem da cijelo područje Međimurske županije bude jedinstvena zona kretanja", piše u zamolbi. 

Prvi je prijedlog bio da se ne ograničava kretanje unutar općina i gradova, već prema sjedištima policijskih postaja, čime bi Međimurje imalo tri zone ograničenog kretanja.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar kakomijetakomije
kakomijetakomije
19:37 06.04.2020.

eto,izgleda da nas na selu maksimalno štite od zaraze a velike gradove slabo.teški apsurdi,ako se po velikim gradovima mogu kretati a u malim selskim općinama ne bez propusnice.koja je to sad logika?nešto smrdi gadno.a veliki gradovi su žarišta zaraze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije