Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DODATNA POMOĆ

U Međimurju uveli e-savjetovanja za kronične bolesnike

Međimurje -  kontejnerska ambulanta
Foto: Ivica Beti
1/4
30.03.2020.
u 11:38

Pacijenti koji imaju respiratorne simptome ili temperaturu moraju se javiti telefonom ili e-mailom obiteljskom liječniku ili primarnom pedijatru koji će uzeti detaljnu anamnezu i prema potrebi u slučaju sumnje na COVID-19 pacijenta najaviti dežurnom liječniku u COVID-19 ambulantu u kojoj će se po potrebi uzeti i bris - kaže župan Matija Posavec.

Međimurska županija je i dalje na dva oboljela od koronavirusa. Novost su e-savjetovanja za kronične bolesnike.

Županijska bolnica Čakovec uvela je dodatne timove stručnjaka koji su na usluzi pacijentima koji boluju od kroničnih bolesti, kožnih bolesti, šećernih bolesti, a od danas su na raspolaganju i liječnici za bubrežne kronične bolesnike, srčane, onkološke i pedijatrijske pacijente. Tijekom sljedećih dana ponudit će se i dodatni e-timovi i za druge kronične bolesti.

Za pitanja o šećernoj bolesti i endokrinim bolestima e-mail adresa je zbc.endodijab@bolnica-cakovec.hr, za kožne bolesti, zbc.dermatologija@bolnica-cakovec.hr, za kardiologiju zbc.kardio@bolnica-cakovec.hr, za bubrežne bolesti zbc.nefro@bolnica-cakovec.hr, za onkologiju zbc.onkologija@bolnica-cakovec.hr, a za pedijatriju zbc.pedijatrija@bolnica-cakovec.hr.

- Uvedena je nova organizacija u radu izdvojenih COVID-19 dežurnih ambulanti koje se nalaze na Svetojelenskoj cesti. To je mjesto i fizički odvojeno od Doma zdravlja i Županijske bolnice Čakovec. COVID-19 ambulanta sastoji se od pet kontejnera i šatora za izolaciju, a radi 24 sata na dan. Pacijenti koji imaju respiratorne simptome ili temperaturu moraju se javiti telefonom ili e-mailom obiteljskom liječniku ili primarnom pedijatru koji će uzeti detaljnu anamnezu i prema potrebi u slučaju sumnje na COVID-19 pacijenta najaviti dežurnom liječniku u COVID-19 ambulantu u kojoj će se po potrebi uzeti i bris - kaže župan Matija Posavec

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije